Επίσκεψη δημάρχου Βρυξελλών Χ. Δουλκερίδη σε Βόνιτσα & Μεσολόγγι [ΦΩΤΟ-VIDEO]

Φωτό-ρεπορτάζ: Αλίκη Οικονόμου για Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας

Στην πανέμορφη Βόνιτσα βρέθηκε το Σάββατο ο νέος δήμαρχος Βρυξελλών, Ελληνικής καταγωγής Χρήστος Δουλκερίδης, συνοδευόμενος από μέλη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων με πρόεδρο τον Πάνο Σόμπολο.

Εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργο Αποστολάκη και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την περιοχή καθώς και τα μαγευτικά τοπία της Βόνιτσας και επίσης ξεναγήθηκε μαζί με δημοσιογράφους τόσο από την Αιτωλοακαρνανία όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Δουλκερίδης επισκέφθηκε και το Δημαρχείο της πόλης όπου και ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης του προσέφερε αναμνηστικά δώρα και μάλιστα ενθουσιάστηκε από φωτογραφία που είδε με θέμα τον Πόντιο Ελληνισμό αφού ως γνωστόν έχει και ο ίδιος ποντιακές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του.

Στην συνέχεια οι δύο δήμαρχοι και οι δημοσιογράφοι απόλαυσαν  την ηλιόλουστη ημέρα και την παραλιακή διαδρομή συζητώντας για την μεγάλη ιστορία της Βόνιτσας και τελικά απόλαυσαν τον καφέ τους σε γνωστό σημείο της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή έγινε με αφορμή τη γενική συνέλευση των Ευρωπαίων δημοσιογράφων στη Βόνιτσα εκείνη την ημέρα με συμμετοχή 80 δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης.

Επίσκεψη και στο Μεσολόγγι

Μετά τη Βόνιτσα σειρά είχε και η πόλη του Μεσολογγίου, όπου η αποστολή των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και του δημάρχου κ. Δουλκερίδη κατέφθασε στην πλατεία της πόλης και έγινε αποδεκτή στο δημαρχείο. Εκεί ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Καραπάνος προσέφερε αναμνηστικά δώρα και στην συνέχεια υπήρξε αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας του Μεσολογγίου και της Εξόδου καθώς του ρόλο που διαδραμάτισε η πόλη στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Αναφορά έγινε στην πύλη της Εξόδου και στον  κήπο των Ηρώων με τον τύμβο, όπου έχουν ταφεί οστά αγωνιστών, ανδριάντες και προτομές αγωνιστών και φιλελλήνων, όπως του Μάρκου Μπότσαρη, του Κυριάκου Μαυρομιχάλη και του Λόρδου Βύρωνα.

Τέλος ο δήμαρχος κ. Καραπάνος παρέθεσε γεύμα όπου οι ξένοι δημοσιογράφοι και ο δήμαρχος Βρυξελλών γνώρισαν τις γεύσεις τοπικών προϊόντων και χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *