Επίσκεψη Σπύρου Κωνσταντάρα σε Φανάρι και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση του δημάρχου Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι

Στις 30 Μαρτίου 2019  ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε  επίσημη  και κανονισμένη  συνάντηση μεταξύ  του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα και της  Α.Θ.Π του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και   Οικουμενικού  Πατριάρχη  κ.Βαρθολομαίου Α΄  στο Πατριαρχικό γραφείο στο Φανάρι.

Ο Δήμαρχος Θέρμου μετέφερε επίσημη πρόσκληση στον Παναγιώτατο να τιμήσει την γενέτειρα του Αγίου Κοσμά και να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Θέρμου,  γεγονός  το οποίο θα αποτελέσει υπέρτατη τιμή για την Αγιοτόκο περιοχή μας  και θα γίνει δεκτός  με τιμές αρχηγού Κράτους.

Κατά τη συνάντηση  ο Δήμαρχος Θέρμου  παρέδωσε  στον Παναγιώτατο ξυλόγλυπτη Εικόνα  του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σμιλευμένη  από τον  Θεοφάνη Σιάχο, Βιβλίο  για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου που έγραψε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδωνας Λόντος, Ζωγραφιές με θέμα την  «Ειρήνη»  από τα παιδιά  του Νηπιαγωγείου Θέρμου και ανάτυπο για το νέο αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου .

Η συνάντηση υπήρξε εγκάρδια  και άριστα προετοιμασμένη  από την Δημοσιογράφο – Νομικό  κ. Ξανθή Μόρφη, αξιωματούχο διεθνούς οργανισμού  στην Γενεύη της Ελβετίας , τον κ. Χαράλαμπο Καραπάνο, Δικηγόρο  του Δ.Σ Αγρινίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Σλεσβιχ-Χόλσταϊν  της Γερμανίας και τον Πρέσβη κ. Δημήτριο Δ. Παπανδρέου.

Στη συζήτηση  έγινε αναφορά  στην γη της Αιτωλοακαρνανίας που έδωσε στην Ορθοδοξία τόσους Αγίους με κορυφαίο  τον Εθνεγέρτη Κοσμά Αιτωλό,  στην κρίση  στην Ελλάδα και τις αιτίες της , τις δράσεις του Πατριαρχείου, ενώ ο Παναγιώτατος έκανε ειδική μνεία  στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ελβετίας Δαμασκηνό Παπανδρέου και εξήρε το μέγεθος  τον γνώσεων του και την προσφορά του.

Ο Παναγιώτατος, ζήτησε από τον Δήμαρχο να μεταφέρει σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θέρμου και ειδικά στους νέους τις ευχές και την ευλογία του   και  του προσέφερε δώρα.

Επίσης ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάρας  παρακολούθησε  τον Εσπερινό  και την Θεία Λειτουργία  την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό  του Αγίου Γεωργίου στο  Φανάρι, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου κ. Βαρθολομαίου .

Θα είναι μεγάλη τιμή  και χαρά για όλους μας  σύντομα ο Παναγιώτατος να βρεθεί  στο Θέρμο και στην Αιτωλοακαρνανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *