Ερωτήσεις Μερμίγκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για αδέσποτα & σύσταση Ο.Ε.Υ.

Ερωτήσεις κατέθεσε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ο Στέλιος Μερμίγκης, δημοτικός σύμβουλος με το «Ανυπότακτο Αγρίνιο».

Συγκεκριμένα ο κ. Μερμίγκης ερωτά «Πόσο έτοιμοι είστε…να «σπάσετε  αυγά» για να τρέξετε τις διαδικασίες της σύνταξης και εφαρμογής ενός νέου Ο.Ε.Υ. στο Δήμο Αγρινίου, που θα απαντά και θα επιλύει το σύνολο των ζητημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του ισχύοντος σήμερα Οργανισμού;».

Επίσης ερωτά γιατί δεν στάλθηκαν τα στοιχεία για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αν και εφόσον υπάρχουν, μετά και την σχετική αναζήτηση των εν λόγω στοιχείων από τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη;

Αναλυτικά οι ερωτήσεις Στ. Μερμίγκη:

 Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η  1η

κ. Πρόεδρε

Ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η σύνταξη ενός σύγχρονου, λειτουργικού και προπαντός δίκαιου οργανισμού για τον Δήμο Αγρινίου. Ενδεικτικά αναφέρω την συζήτηση της 10ης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. (23-10-2017), όπου ενημερωθήκαμε ότι οι κ. Καζαντζής και Γκρίζης σας υπέβαλλαν υπόδειγμα Οργανισμού, στην αρχή αυτής της δημαρχιακής θητείας, το οποίο όμως καμία τύχη δεν είχε.

Δεδομένου ότι στο τελευταίο μου ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι ακόμη καταγράφονται οι ανάγκες του Δήμου Αγρινίου τον ερωτώ:

Αλήθεια δεν φτάνει, κ. Δήμαρχε, μία ολόκληρη πενταετία προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των υπηρεσιών;

Μήπως επαληθεύεται ο κ. Αδάμης ο οποίος στη λήξη της προαναφερόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. και εκτός καταγραφής τόνισε για το θέμα: «Δυστυχώς για να κάνουμε νέο Ο.Ε.Υ. πρέπει να σπάσουμε αυγά και να ξεφύγουμε από τα συμφέροντα»;

Τέλος κ. Δήμαρχε σας ερωτώ:

Περιποιεί τιμή για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας να εφαρμόζει Ο.Ε.Υ., όπου όλοι οι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται σα να έχουν τα ίδια προσόντα (αντί του «ελλείψει, το διαζευκτικό «ή»); Πόσο δίκαιη είναι η διαζευτική αντιμετώπιση, άνισων ποιοτικά μεγεθών;

Πόσο έτοιμοι είστε, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην αρκεστείτε σε αποσπασματικές τροποποιήσεις, όπως αυτές που εισάγετε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της 1ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019 (28/1/2019) και να «σπάσετε  αυγά» για να τρέξετε τις διαδικασίες της σύνταξης και εφαρμογής ενός νέου Ο.Ε.Υ. στο Δήμο Αγρινίου, που θα απαντά και θα επιλύει το σύνολο των ζητημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του ισχύοντος σήμερα Οργανισμού;

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η  2η

κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο (airetos.gr και agriniosite.gr), o αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους,  με την οποία τους εγκαλεί, για ελλιπή ανταπόκριση στην αποστολή στοιχείων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ταυτόχρονα απέστειλε την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους».

Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.

Ανάμεσα στους Δήμους αυτούς βρίσκεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και ο Δήμος Αγρινίου στην 8η θέση.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αγρινίου: γιατί, αν και εφόσον υπάρχουν, δεν εστάλησαν τα συγκεκριμένα στοιχεία;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *