Εθισμός & Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο: Ξεκίνησε στο Αγρίνιο ο 2ος κύκλος του Θεματικού Πάρκου

Στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η έναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο διαδίκτυο, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν 141 μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου «Εθισμός & Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο» ολοκληρώθηκε Πάτρα και στον Πύργο, με τη συμμετοχή άνω των 2200 παιδιών Δημοτικών Σχολείων.

Το Θεματικό Πάρκο

Περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές-διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

  • Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό
  • Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου
  • Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
  • Εργαστήριο ζωγραφικής

 Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (είσοδος από Ακαρνάνος) με ελεύθερη είσοδο, έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 09:00:-13:00.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *