Ετήσια άσκηση της Π.Υ Αγρινίου: Κατάσβεση φωτιάς στο ξενοδοχείο Marpessa

Την ετήσια άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, σήμερα στις 11:00 το πρωί με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ ΙΙ».

Η άσκηση έλαβε χώρα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο  ξενοδοχείο Marpessa Hotel που βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου  στο Αγρίνιο.

Σκοπός της άσκησης

 • Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου αλλά και του προσωπικού του Ξενοδοχείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στον χώρο του Ξενοδοχείου όπως πυρκαγιά με εγκλωβισμένο άτομο τόσο στον 3 όροφο όσο και στο υπόγειο χώρο στάθμευσης
 • Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων του Ξενοδοχείου.
 • Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό του Ξενοδοχείου.
 • Η συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος δηλαδή του προσωπικού της Π.Υ.της ΕΛ.ΑΣ.(Τροχαία και Αστυνομικό Τμήμα) , του ΕΚΑΒ, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και του Α.Σ.Ε.Ε.Δ.
 • Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.
 • Η επικαιροποιήση των σχεδίων της Υπηρεσίας μας

Αναλυτικά το σενάριο της άσκησης

Πυρκαγιά & Διάσωση στο Ξενοδοχείο

Την  23η  Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00΄ το τηλεφωνικό κέντρο της  Π.Υ  Αγρινίου δέχεται  κλήση για εκδήλωση  πυρκαγιάς  στο Ξενοδοχείο MARPESSA  που βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου 76 στο Αγρίνιο και απέχει  από την Υπηρεσία δύο   χιλιόμετρα περίπου και συγκεκριμένα   στο χώρο του υπογείου χώρου στάθμευσης που βρίσκεται στο 2ο υπόγειο χώρο του Ξενοδοχείου.

Σύμφωνα  με πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος επέκτασης αλλά και μετάδοσης  της πυρκαγιάς  στους υπερκείμενους ορόφους  λόγω  της γειτνίασης με τα κλιμακοστάσια. Λόγω  των πυκνών καπνών    που έχουν κατακλύσει   τους  χώρους  του κλιμακοστασίου και έχει επεκταθεί στους διαδρόμους των πάνω ορόφων έχει εγκλωβιστεί ένα άτομο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό του στον τρίτο όροφο στην Ανατολική πτέρυγα του Ξενοδοχείου και απαιτείται η άμεση διάσωσή του καθώς και η διάσωση ενός ατόμου που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Επίσης η απομάκρυνση των πελατών που βρίσκονται στους  πάνω ορόφους του κτιρίου, λόγω  ύπαρξης   περιορισμένης   ορατότητας από τον καπνό στο κλιμακοστάσιο, καθώς  και η άμεση  μεταφορά  του διασωθέντος από το υπόγειο του κτιρίου εργαζομένου ,στο Γενικό  Νοσοκομείο  Αγρινίου  λόγω  αναπνευστικών  προβλημάτων  για  την  παροχή  πρώτων  βοηθειών.

 Εμπλεκόμενοι φορείς

 1. Πυροσβεστικό Σώμα
 2. Προσωπικό Ξενοδοχείου MARPESSA HOTEL.
 3. ΕΛ.ΑΣ. (Τροχαία Αγρινίου)
 4. Ε.Κ.Α.Β..
 5. Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
 6. Α.Σ.Ε.Ε.Δ.

Πυροσβεστική Αγρινίου

Φώτο: agriniosite

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *