Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΕυαγγελία Πλατανιώτη: «Το αδύνατο είναι δυνατό»

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Το αδύνατο είναι δυνατό»

Κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης είναι αναμφίβολα η Ναυπάκτια Ευαγγελία Πλατανιώτη, που σήμερα κατέκτησε δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στο σόλο, αυτή τη φορά στο ελεύθερο πρόγραμμα. Σε ένα άθλημα, την καλλιτεχνική κολύμβηση, όπου η καλύτερη ελληνική θέση στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν η έκτη, η 28χρονη πρωταθλήτρια σημείωσε πρωτόγνωρες επιτυχίες και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη για την πολυετή της προσπάθεια, αλλά και την απόφασή της να συνεχίσει στην εθνική, παρότι μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο σκόπευε να αποσυρθεί.

«Στόχος μου, όταν ξεκίνησε η σεζόν, ήταν να κατακτήσω μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έγινε δύο φορές στην ίδια διοργάνωση και είναι κάτι ανεπανάληπτο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συνασθήματά μου. Έδωσα και την ψυχή μου για να τα καταφέρω. Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη, διότι εκτός από την κατάκτηση του μεταλλίου ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και ικανοποίησα τις προπονήτριές μου», δήλωσε η Πλατανιώτη μετά τον τελικό στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο και συνέχισε:

«Όσον αφορά την είσοδο στο ντεκ και τη χορογραφία, αυτός ο διάλογος με την εξέδρα μου έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία και είπα ότι μπαίνω αποφασισμένη. Επίσης προσπάθησα να δω από την ταινία του Φρέντι Μέρκιουρι για να μεταφέρω στοιχεία όσο μπορούσα καλύτερα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα στο ελεύθερο πρόγραμμα. Ήθελα να βγάλω και στα δύο την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Μόλις τελείωσα έστειλα μέσω της τηλεόρασης ένα μεγάλο φιλί στην προπονήτριά μου Αναστασία Γκούτσεβα. Την ευχαριστώ πολύ, αλλά ευχαριστώ και όλους όσοι συνέβαλαν και με στήριξαν. Τη Βαρβάρα Λιθαδιώτη, τη Χριστίνα Θαλασσινίδου, την Ιφινόη Δαβέτα, τον κ. Προβολισιάνο, αλλά και τις συναθλήτριές μου. Και φυσικά τον πρόεδρο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας».

Οσο για το μέλλον, η Ευαγγελία Πλατανιώτη αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Για το μέλλον θα σκεφτώ. Αισθάνομαι γεμάτη πλέον, αλλά σκέπτομαι τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, που είναι όμως μακριά. Έχω και το ντουέτο με τη Σοφία Μαλκογεώργου, με την οποία είναι μια καινούργια συνεργασία». Και κατέληξε: «Το αδύνατο είναι δυνατό».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ