Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Άρση ασυλίας για Εύα Καϊλή & Μαρία Σπυράκη ζήτησε ο...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Άρση ασυλίας για Εύα Καϊλή & Μαρία Σπυράκη ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Ο Ευρωπαίος Γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη για τις αμοιβές των βοηθών τους.

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Μ. Σπυράκη: Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate -Αποδέχομαι την άρση της ασυλίας μου

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

“Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπού πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση”.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ