Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕκδηλώσειςΓΕΑ: 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Βραχωριού Χοροπατήματα"

ΓΕΑ: 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Βραχωριού Χοροπατήματα”

Σάββατο 6 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), διοργανώνει φέτος στο Αγρίνιο το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη χαρακτηριστική ονομασία Βραχωριού Χοροπατήματα.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη πόλη του Αγρινίου και απευθύνεται σε παιδικά χορευτικά τμήματα συναφών φορέων.

Σύμφωνα δε με τον Έφορο του Λαογραφικού Ομίλου (ΓΕΑ), η διοργάνωση αυτή στοχεύει να φέρει πιο κοντά νέες και νέους χορευτές από όλη τη χώρα, προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφόρηση και να συν-χορέψουν σε ένα κοινό τόπο χαράς και ελπίδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν 10 χορευτικά τμήματα από το Αγρίνιο και άλλες περιοχές της Πατρίδας μας.

Φιλοδοξία είναι το φεστιβάλ αυτό να καταστεί θεσμός για τα Πολιτισμικά δρώμενα της Πόλης μας με διευρυμένες συμμετοχές και διάρκεια.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και συγκεκριμένα στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση όλων των χορευτικών τμημάτων που θα λάβουν μέρος, από την πλατεία Στράτου προς στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι, θα λάβει χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, η κεντρική χορευτική παράσταση του Φεστιβάλ, ενώ αμέσως μετά (στις 3 το μεσημέρι) θα ακολουθήσει το μεγάλο γλέντι σε αίθουσα της πόλης.

Τόσο κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης στο Παπαστράτειο Μέγαρο, όσο και στο μεγάλο γλέντι που θα ακολουθήσει, θα συμμετέχει η γνωστή παραδοσιακή ορχήστρα επτάσημο.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα υποστηρίζονται από ομάδα εθελοντών χορευτριών και χορευτών του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, ενώ γενικός συντονιστής θα είναι ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου, κ. Γεώργιος Τσελίκας.

Ειδικότερα για φέτος και πέραν του παιδικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου (ΓΕΑ), στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι:

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Αμφίκλειας ‘Η Δαδιώτικη Εστία’, Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Ρίζες’, Χορευτικός Σύλλογος ‘Η Ρούμελη’, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλ/νιας, Πολιτιστικό Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου και Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης ‘Το Χοροστάσι’.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ