Η εκπαίδευση σώζει ζωές: Δράση του ΕΚΑΒ Αγρινίου

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου, πιστό στο καθήκον απέναντι στους πολίτες, πραγματοποίησε σήμερα στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο ενημερωτικές επιδείξεις.

Συγκεκριμένα οι επιδείξεις αφορούσαν την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και  τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED). Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αγρινίου δυστυχώς υπάρχουν μόνο δύο εξωτερικοί απινιδωτές ένας στο Δημαρχείο Αγρινίου και ένας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν ενημερωθεί τουλάχιστον 500 άτομα στην περιοχή ευθύνης του Ε.Κ.Α.Β. Αγρινίου.

Σκοπός της όλης δράσης είναι η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, η  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών αλλά και η ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *