Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Άνεσις”

Στους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, της Τέχνης, αλλά και της Καθημερινότητας είναι αφιερωμένο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τόσο κατά τη φετινή (2019-2020), όσο και κατά την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο (2020-2021). Με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους, η αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας τιμά τις ανατρεπτικές και πρωτοποριακές πράξεις. Ουσιαστικά, τιμά τις πράξεις προσφοράς που βρίσκονται και στον πυρήνα του προγράμματος Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά, το οποίο συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά, υπό την αιγίδα του παγκοσμίως κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου.

Μέσω του εκπαιδευτικού και κοινωνικού αυτού προγράμματος τα μεγάλα έργα της λόγιας μουσικής έρχονται κοντά στους λιγότερο ευνοημένους. Επιδιώκεται να δημιουργηθούν πολιτιστικές αξίες μέσα από πολύτιμες μουσικές εμπειρίες που μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στη ζωή των  ανθρώπων που ζουν εκτός αστικού κέντρου.

Φέτος, η γόνιμη αυτή σύμπραξη διευρύνεται με συναυλίες μουσικής δωματίου και εκπαιδευτικά προγράμματα που τελούν υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Λεωνίδα Καβάκου.

Ακολουθήστε τη σελίδα της εφημερίδας στο Facabook: Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας

Με δράσεις, που πραγματοποιούνται στις πόλεις όπου φιλοξένησαν τις τόσο επιτυχημένες συμφωνικές συναυλίες των προηγούμενων ετών. Η αρχή γίνεται από το Αγρίνιο, όπου η Κ.Ο.Α. φτάνει με τις αποσκευές της γεμάτες από συναρπαστικά έργα  του ιδιοφυούς Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Μετά την συγκινητική, από πλευράς ανταπόκρισης, περυσινή συναυλία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών  θα εμφανιστεί  την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αγρινίου «Άνεσις.

Και βέβαια, η όλη εμπειρία αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις που καλλιεργούν τις νεανικές ψυχές, μυώντας τους μαθητές στη μαγεία της μουσικής.

Έτσι, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, μουσικοί της Κ.Ο.Α. θα υποδεχθούν στον ίδιο χώρο μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αγρινίου ανοίγοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο  με τη νέα γενιά ακροατών και – γιατί όχι; – μουσικών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 20.00

Συναυλία στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αγρινίου «Άνεσις»

  • Ο Κώδικας του Μότσαρτ
  • W.A.MOZART:
  • 6 CONTREDANCES, KV 462 (448b)
  • MARCH σε ρε μείζονα, KV 215
  • SERENADE No 5 σε ρε μείζονα, KV 204

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 έως και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Σημείο προπώλησης ο θερινός κινηματογράφος «ΕΛΛΗΝΙΣ» και ώρες 19.00 μ.μ. έως 23.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ (γενική είσοδος) – 12 ευρώ (φοιτητικό-μαθητικό).

Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

  • Πρωινές εκπαιδευτικές δράσεις
  • Κρατική Ορχήστρα Αθηνών 
  • Γιώργος Μάνδυλας, εξάρχων – σολίστ
  • Διονύσης Πιφέας, αφήγηση
  • Ίρις Λουκά, επιμέλεια κειμένων

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων γίνεται με τη συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου.  

Το πρόγραμμα τελεί υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Λεωνίδα Καβάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *