Ιαπωνία: Άνθισαν οι κερασιές αλλά οι άνθρωποι…τις κοιτούν από μακριά!

Οι κερασιές άνθισαν στα πάρκα της Ιαπωνίας δύο εβδομάδες νωρίτερα φέτος λόγω της πρώιμης άνοιξης, αλλά οι αρχές καλούν τους Ιάπωνες να περιορίσουν τις παραδοσιακές εκδηλώσεις γιορτής για να προληφθεί αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι κερασιές είναι σήμερα ολάνθιστες και πολλοί άνθρωποι φορώντας μάσκες έσπευσαν στην περιοχή γύρω από το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο κέντρο του Τόκιο παίρνοντας φωτογραφίες, χωρίς να μπορούν και φέτος να ακολουθήσουν την παράδοση του «hanami» που θέλει τους Ιάπωνες να υποδέχονται τα άνθη της κερασιάς (sakura) κάτω από τα δένδρα όπου συγκεντρώνονται κάνοντας πικ νικ, πίνοντας και τραγουδώντας.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο κυβερνήτης του Τόκιο απέφυγε να εμποδίσει τους ανθρώπους να χαρούν τα λουλούδια, αλλά τους ζήτησε να αποφύγουν τις συνήθειες του «hanami» και «απλά να κοιτάζουν».

Πολλά πάρκα της περιοχής της πρωτεύουσας απαγορεύουν το «hanami», άλλα έχουν υψώσει φράγματα για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν κοντά στις κερασιές.

Το Τόκιο και τρεις γειτονικές του περιφέρειες μόλις βγήκαν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μετά την Πρωτοχρονιά καθώς το τρίτο κύμα της επιδημίας έφερνε το σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *