Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΚ. Καραγκούνης: Σημαντικό βήμα για την διαχείριση των άγριων αλόγων στον Γαλατά

Κ. Καραγκούνης: Σημαντικό βήμα για την διαχείριση των άγριων αλόγων στον Γαλατά

Συνεχείς επαφές είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Κώστας Καραγκούνης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά τους τελευταίους μήνες σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αγρίων αλόγων στην περιοχή του Γαλατά καθώς και ευρύτερα σε περιοχές της Ναυπακτίας.

Τελικά, με απόφαση κατακύρωσης στις 13/3/2023 ανατέθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετική μελέτη με αντικείμενο την «Παρακολούθηση του πληθυσμού και προτάσεις διαχείρισης των άγριων αλόγων (Equus caballus) στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και σε περιοχές της Ναυπακτίας».

Το εν λόγω  σχέδιο δράσης στοχεύει στη διαχείριση των άγριων αλόγων  τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα και προκαλούν ζημιές και  προβλήματα  στους κατοίκους της περιοχής  και κατ’ επέκταση  στη  διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της βιοποικιλότητας και της γεωργίας. Με την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης γίνεται ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός θέματος το οποίο έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια την τοπική κοινότητα.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ