Καταγγελίες για  μεταφορά αδέσποτων στον Αχελώο: O Δήμος Αγρινίου δεν θα ανεχθεί αυθαίρετες μεταφορές ζώων

Σχετικά  με πρόσφατες καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων  που αφορούν στη  μεταφορά αδέσποτων ζώων σε περιοχή  πλησίον του Αχελώου διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Αγρινίου  δεν πρόκειται να ανεχθεί αυθαίρετες μεταφορές  ζώων εντός των διοικητικών ορίων του.

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με όμορους δήμους η οποία  να επιτρέπει τη μεταφορά  ή φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό  αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο  Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος  ανέφερε  σχετικά: «Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί με ευαισθησία και ευθύνη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κυρίως από  ίδια έσοδα του Δήμου,  που περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων δημιουργία  ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων τόσο για τα αδέσποτα ζώα και την υιοθεσία τους όσο και για τα δεσποζόμενα, εμβολιασμό, στείρωση και περίθαλψη.

Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα ώστε να προστατεύουμε τους δημότες μας. Δεν θα ανεχθούμε παράνομες μετακινήσεις ζώων».

Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου “Η Ελπίδα”  καταγγέλλουν τον Δήμο Μεσολογγίου

“Η ηγεσία του Δήμου Μεσολογγίου προχώρησε για μια ακόμα φορά στον αντιφιλοζωικο αγώνα της βάζοντας σε κίνδυνο οκτώ ανυπεράσπιστα πλάσματα για τα οποία αγνοείται η τύχη τους” αναφέρουν σε ανακοίνωση τους σε κοινωνικό δίκτυο οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου “Η Ελπίδα”.

Και συνεχίζουν:

“Μετά από καταγγελίες επώνυμες το γνωστό συνεργείο παράνομης περισυλλογής μάζεψε από την περιοχή Lidl Μεσολογγίου και τις γειτονίες στο Αιτωλικό οκτώ ψυχές στο σύνολο.

Μετά από ειρωνείες, εμπαιγμούς και ψέματα και μετά από πιέσεις πολιτών για το που πήγε τα αδέσποτα και εφόσον δεν πήγαν Κατοχή ο Αντιδήμαρχος Καραπάνος Νικόλαος αποκάλυψε ότι τα μετέφεραν στον Αχελώο Αγρίνιο. Μαζί στην παράνομη περισυλλογή συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού κ. Μασαουτης.

Μέλη του Συλλόγου μετέβησαν εκεί ψάχνοντας τα εξαφανισμένα αδέσποτα.

Δυστυχώς τα ζώα δεν είναι πουθενά..Σε ερώτηση του Συλλόγου στον Δήμαρχο Αγρινίου κ.Παπαναστασιου και στον Αντιδήμαρχο κ.Φλωρο αν υπήρξε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Μεσολογγίου για την μεταφορά αδέσποτων ζώων απάντησαν και οι δύο αρνητικά.

Για μια άλλη φορά και αυτή την φορά εγκληματικά ο Δήμος Μεσολογγίου ενήργησε αυθαίρετα με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ αδέσποτα ζώα ,που η εξαφάνιση τους γεννά πλέον ερωτήματα ακόμα και για την ζωή τους. Το βασικό ερώτημα είναι που βρίσκονται “κύριοι” του Δήμου Μεσολογγίου τα αδέσποτα ζώα και αν είναι εν ζωή.

Φυσικά θα πρέπει να υπάρξει μετάβαση στο σημείο που τα εγκατέλειψαν για να διαπιστωθεί αν τα αδέσποτα ζουν .”

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Καμία μεταφορά αδέσποτων σε όμορους Δήμους

Δεν έχει γίνει καμία μεταφορά αδέσποτων σε όμορους Δήμους από πλευράς του Δήμου Μεσολογγίου τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ν. Καραπάνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά από καταγγελίες συγκεκριμένης φιλοζωικής ομάδας του Μεσολογγίου ότι ο Δήμος μεταφέρει αδέσποτα σε όμορους Δήμους θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι:

Πρώτον, κάτι τέτοιο ουδέποτε έχει συμβεί. Οι φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μειώσει τον πληθυσμό των αδέσποτων.

Δεύτερον, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων και έχει επενδύσει πολλά, από τα υστέρημά του για την στείρωση, την νοσηλεία και την διατροφή των. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2020 έγιναν 315 στειρώσεις, δόθηκαν 6.000 € για νοσηλεία σκύλων και 90 σακιά τροφή κάθε μήνα.

Για δε το 2021 στον προγραμματισμό μας είναι να γίνουν 200 στειρώσεις, να δοθούν άλλες 6.000 € για νοσηλεία καθώς και 120 σακιά τροφές το μήνα.

Τούτο δηλώνει και αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, μελέτη και αληθινό ενδιαφέρον για την φροντίδα των αδεσπότων. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στον εμβολιασμό, στη στείρωση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχοντας παράλληλα ενεργοποιήσει πλήρως την ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

Τρίτον, στον προϋπολογισμό του 2021 έχει προβλεφθεί η δαπάνη για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στην Κατοχή.

Τέταρτον, η προσπάθειά μας να διαχειριστούμε το μέγα πρόβλημα των αδέσποτων που υπάρχουν στην πόλη έχουμε αναθέσει σε φιλόζωο συμπολίτη μας την φροντίδα των σε χώρο που έχει δημιουργηθεί στη Κατοχή παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη στο μεγάλο έργο που επιτελεί.

Είναι όμως και δική μας μεγάλη απορία πως είναι δυνατόν σε σημεία της πόλης του Μεσολογγίου ενώ έχουν απομακρυνθεί αγέλες και επιθετικά σκυλιά (όπως Τουρλίδα, Λιμάνι, περιμετρικές, θέση Lidl κ.λπ.) να διαπιστώνουμε νέες αφίξεις αδέσποτων ταλαιπωρημένων ψυχών, που δεν έχουν καμία σχέση με την ηλεκτρονική καταγραφή στο σχετικό μητρώο του δήμου μας.

Το φαινόμενο αυτό, που παρατηρούμε με λύπη, οφείλουν οι μόνιμα καταγγέλλουσες ομάδες και οργανώσεις να μας το εξηγήσουν και να μας βοηθήσουν να το ερευνήσουμε γιατί είναι πολύ περίεργο έως ύποπτο.

Τέλος, να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ως δημοτική αρχή έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα μη δεσποζόμενα ζώα, αλλά και απέναντι στην κοινωνία.
Καταδικάζουμε φαινόμενα που απέχουν από αυτή τη λογική και όσοι ενεργούν με αντίθετες πρακτικές θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους προς τους συμπολίτες μας και την τοπική κοινωνία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *