Κλειστό τμήμα σε Γυμνάσιο του Αγρινίου λόγω πιθανού κρούσματος κορονοϊού

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου, στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά, λόγω πιθανού κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή.

Έτσι για λόγους πρόνοιας και εξασφάλισης της υγείας παιδιών & εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο σχολείο ενώ οι γονείς του Τμήματος Γ4 έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Σε πρώτη φάση λοιπόν δεν θα λειτουργήσει μόνο το τμήμα του μαθητή  ενώ το σχολείο  ενημέρωσε πως οι μαθητές/τριες αύριο προσέρχονται κανονικά.

Για το θέμα πάντως ενημερώθηκε και  η διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας.

Επίσης να σημειωθεί ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν αρχικά κλείσιμο του τμήματος και εάν υπάρξουν κρούσματα που δεν προκύπτουν από συρροές τότε εξετάζεται αναστολή λειτουργίας της σχολικής δομής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό αν ο μαθητής βγήκε τελικά θετικός στον κορονοϊό παρά μονάχα ότι στην οικογένεια του μαθητή υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που  εξέδωσε το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου 

“Το 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου ΔΕΝ τελεί υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Για λόγους πρόνοιας και εξασφάλισης της υγείας παιδιών & εκπαιδευτικών, χάρη στην άμεση ανταπόκριση του Δ. Αγρινίου και του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Χρ. Ζαρκαβέλη προσωπικά, πραγματοποιήθηκε Απολύμανση Anti-covid19 στους χώρους του σχολείου. Οι μαθητές/τριες αύριο προσέρχονται κανονικά, πλην των μαθητών/τριών του Τμήματος (Γ4), των οποίων οι γονείς έχουν ενημερωθεί αναλυτικά στα προσωπικά τους τηλέφωνα. Θα ακολουθήσει περαιτέρω ενημέρωση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *