Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕκπαίδευσηH ομάδα του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

H ομάδα του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Η ομάδα ρομποτικής -17th Robo-Kids, του 17ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, αποτελούμενη από τους μαθητές: Κιτσάκη Χρήστο, Τσιλιμίγκρα Μάνθο, Ψαρρά Αλέξανδρο, Γιαννιώτη Εβελίνα, Μπιρμπίλη Ζαχαρένια Ζωή, Τσινιά Ιωάννη, Σκεπετάρη Άγγελο και Συμψηρή Στέφανο με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  Λάσκαρη Άννας προκρίθηκε στον τελικό Ανοικτής κατηγορίας του Πανελλήνιου Διαδικτυακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas 2020 για μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού “Από τον Αρχιμήδη στον da Vinci”.

Να σημειωθεί ότι ο τελικός  θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 δια ζώσης για την περιφέρεια της Αττικής και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 online για τις υπόλοιπες περιφέρειες, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η ομάδα του 17ου δημοτικού χρησιμοποιώντας τον ηχητικό συναγερμό του Ήρωνα, κατασκεύασε δύο μπάρες που λειτουργούν με αισθητήρες απόστασης. Ο αισθητήρας απόστασης της μιας μπάρας, αφού ανιχνεύσει το αυτοκίνητο, απαγορεύει στον οδηγό να παρκάρει μπροστά στη ράμπα για Αμεα και στη συνέχεια ενεργοποιεί τον συναγερμό. Η άλλη μπάρα απαγορεύει στο άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο να κατέβει τη ράμπα για λόγους ασφαλείας μέχρι να φύγει το αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως η παράνομη στάθμευση έχει ανιχνευθεί από τον αισθητήρα απόστασης.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές προσπάθησαν  να δώσουν λύση στο πρόβλημα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας στην καθημερινότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εν λόγω τελικό από την Δυτική Ελλάδα προκρίθηκαν δύο ομάδες σχολείων, μία από το Αίγιο και η ομάδα του 17ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, η οποία είναι και η μοναδική από την Αιτωλοακαρνανία (συνολικά σε όλες τις Περιφέρειες προκρίθηκαν 16 ομάδες).

“Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές μας, που εν μέσω δυσκολιών συνεχίζουν να δημιουργούν και να επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας” αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου κα. Τασούλη Κωνσταντίνα.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ