Κυκλοφόρησε η σχολική εφημερίδα «Μαθητοτυπία» από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου κυκλοφόρησε το όγδοο φύλλο της ετήσιας σχολικής εφημερίδας του,  στο οποίο ο αναγνώστης θα βρει  πλούσιο περιεχόμενο  με πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα που έχουν γράψει μαθητές του σχολείου.

Η εμπλουτισμένη  έκδοση της «Μαθητοτυπίας» διαπραγματεύεται μεταξύ άλλων το θέμα  «Έξυπνες πόλεις – Έξυπνες συσκευές» που αποτελεί μέρος της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς και την ομώνυμη εκδήλωση που υλοποιήθηκε από το 2ο ΕΠΑΛ.

Μεταξύ των θεμάτων συγκαταλέγεται και η θεατρική παράσταση «Κρίστοφ3ρ» που ανέβηκε πρόσφατα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στα πλαίσια του 10ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, αφιερωμένο στα άτομα με αυτισμό. Μάλιστα για το θέμα του αυτισμού έγινε και ηλεκτρονική συνέντευξη με την Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου – Λογοπαθολόγο.

Επίσης μαθητές, στο ρόλο του ρεπόρτερ, της Α τάξης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καταξιωμένο επιχειρηματία κ. Πιστιόλα Κων/νο, ο οποίος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη.

Άξιο αναφοράς είναι και το θέμα που υπάρχει στην παρούσα έκδοση για την ομάδα θρύλο του Αγρινίου, τον Παναιτωλικό, και φυσικά τον πρόεδρο της και  «μύθο», κ. Φώτη Κωστούλα.

Παράλληλα στο φύλλο γίνεται αναφορά στις προσωπικότητες της πόλης του Αγρινίου, στις δομές στήριξης καθώς και σε δράσεις και εκδηλώσεις του σχολείου.

Τέλος να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα επιμελήθηκαν συντακτικά οι καθηγήτριες Ζέικου Αικατερίνη (ΠΕ06) και Παππά Αγγελική (ΠΕ02), των οποίων η εξωδιδακτική τους ενασχόληση  αποδεικνύει περίτρανα ότι ο παιδαγωγός όχι μόνο μπορεί να εμπνέει τους μαθητές, αλλά και να απελευθερώνει τα ταλέντα και τις κλίσεις που έχουν, με τρόπο μοναδικό μα πάνω απ΄ όλα δημιουργικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα του σχολείου:

http://2epal-agrin.ait.sch.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *