«Μαύρα σύννεφα» στο βελγικό ποδόσφαιρο

Για «μαύρα σύννεφα» πάνω από την επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» που σκοπεύει στην εξυγίανση του βελγικού ποδοσφαίρου και η οποία δρομολογήθηκε μετά το πρόσφατο σκάνδαλο για τα στημένα παιχνίδια κάνει λόγο ο βελγικός Τύπος.

Η βελγική εφημερίδα De Standaard σε σημερινό κεντρικό της πρωτοσέλιδο αναφέρεται στα δικονομικά κωλύματα πάνω στα οποία έχουν ‘σκοντάψει’ οι ανακριτές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους θα αποφυλακιστούν τις επόμενες μέρες λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων. Η εφημερίδα εμφανίζεται στο κύριο άρθρο της απαισιόδοξη για την πορεία των ερευνών, εκφράζοντας την άποψη ότι η κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση και δεν πρόκειται τελικά να επιτευχθεί.

Τις δυσκολίες που συναντούν οι προσπάθειες κάθαρσης του βελγικού ποδοσφαίρου προβάλλει και η De Morgen στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, διακινδυνεύοντας την πρόβλεψη ότι η διαφημιζόμενη ως η μεγαλύτερη έρευνα στα χρονικά της βελγικής δικαιοσύνης στο χώρο του ποδοσφαίρου θα παραπεμφθεί τελικά τις καλένδες λόγω έλλειψης στοιχείων. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα θεωρεί ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι αναζητείται πλέον η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα απέναντι στην κοινή γνώμη και η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Με τα σκάνδαλα στο χώρο του ποδοσφαίρου και τις συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με τελευταία αυτή των μυστικών σκληρών παζαριών που διεξάγονται συχνά για ανήλικους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και αφορούν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, ασχολείται, τέλος, η Le Soir τόσο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο όσο και στο κύριο άρθρο της. Η εφημερίδα ζητά να επισημανθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα, ώστε να επέλθει κάποια στιγμή η κάθαρση και να ανακαλυφθεί εκ νέου η χαμένη αθωότητα αυτού που στα μάτια του κόσμου παραμένει ένα παιχνίδι, ένα πάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *