Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕκκλησίαΜε λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας προεξάρχοντος και ομιλούντος του  Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Επιφανίου Καραγεώργου.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Όπως υπεσχέθη ο Κύριος πριν από την Ανάληψή του, απέστειλε στους μαθητές του τον “άλλον Παράκλητον” το Άγιο Πνεύμα. Αυτό οδήγησε τους μαθητές “εις πάσαν την αλήθειαν”….  Γνώρισαν οι μαθητές και κατανόησαν την Τριαδική Θεότητα, συνειδητοποίησαν την θεότητα του θείου διδασκάλου τους, την θεότητα του Αγίου Πνεύματος…

Βαπτίσθηκαν την Πεντηκοστή, χειροτονήθηκαν Αρχιερείς, κατανόησαν το θείο μεγαλείο της Εκκλησίας την οποίαν θα διακονούσαν, θα άπλωναν σε όλη την οικουμένη, ντύθηκαν με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, αναγεννήθηκαν, έγιναν ισχυροί εν πολέμω…έγιναν οι πρώην δειλοί, ομολογητές  και μάρτυρες….. Μας  καλούν να θελήσουμε, να ανοίξουμε τις καρδιές μας και να δεχθούμε και εμείς το Άγιον Πνεύμα στην ζωή μας… Το Πανάγιον Πνεύμα τελεσιουργεί τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Σ΄αυτά να συμμετέχουμε με πίστη, ταπείνωση και καθαρότητα για να γίνουμε δοχεία Αγίου Πνεύματος, να ενωθούμε με το Χριστό μας, να φθάσουμε στην κατά χάριν θέωσή μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Βλάσιο Φαφλιώρα φοιτητή του Τμήματος Γεωλογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας ομιλούντος του Αιδεσ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Δημητρίου εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πραγματοποιήθηκε πέριξ του Ιερού Ναού.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ