Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΜε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα Λαζάρια στη Ματαράγκα Αγρινίου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα Λαζάρια στη Ματαράγκα Αγρινίου

Με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων  και παρουσία πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα των Επετειακών  και Ιστορικών  Εκδηλώσεων «Λαζάρια 2023» στη Ματαράγκα.

Την Παρασκευή έκαναν παρέλαση οι  Λαζαράδες, χορευτικά τμήματα, ιππείς  οι οποίοι αναβίωσαν το έθιμο χτυπώντας τα κύπρια και τα κουδούνια δυνατά στο έδαφος.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν o Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου Θεσσαλίας, o Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος «Ορφέας Αττικής», o Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», to  Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, το Χορευτικό Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας και το Τμήμα μικρών Λαζαράδων Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε παράσταση με τα χορευτικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων και των τμημάτων που μετείχαν στις εκδηλώσεις : «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους υπερήφανους κατοίκους της Μακρυνείας και η πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κρατάτε ζωντανή τη μνήμη».

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Κοινότητα Ματαράγκας  και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαραγκας. Παρόντες οι  βουλευτές  Μ.Σαλμάς , Κ.Καραγκούνης, Σπ. Λιβανός , ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Μ.Παπαγεωργίου, Θ.Γρίβας, Μ.Σκορδόπουλος, Κ.Ζώης, Π.Μαρνέζος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ