Με υπερηφάνεια, ευλάβεια και τιμή η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου υποδέχτηκε την Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη

Την λήκυθο με την Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη, Αρχηγού της Ελληνικής Επανάστασης, υποδέχτηκε εχθές η Ιερή πόλη του Μεσολογγίου.

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» παρέλαβαν το κειμήλιο στην Πύλη και στη συνέχεια μετέβησαν με πομπή στην πινακοθήκη της πόλης.

Εκεί το κειμήλιο παρέλαβε ο δήμαρχος κ. Καραπάνος παρουσία επισήμων.

Κατά την διάρκεια της τελετής μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός» κ. Φωλιάς, ο Δήμαρχος κ Καραπάνος, ο Αρχιμουσικός της φιλαρμονικής κ. Κουτσαγγέλης, και η Πρόεδρος του Αμαλίειου Οικοτροφείου Αθηνών κα. Φωκά.

«…Με υπερηφάνεια, Ευλάβεια και Τιμή η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου υποδέχεται με τιμές ένα ύψιστο ιστορικό κειμήλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του Μεσολογγίου και συνέχισε «Η Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη βρίσκεται σήμερα εδώ μαζί μας, κοντά στις ψυχές των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Συγκίνηση και μεγαλείο ψυχής για τον οραματιστή του Ελεύθερου Γένους. Αυτόν που εμπνεύστηκε και συνάμα δημιούργησε τον Ιερό Λόχο, που αναβιώνει από τον Σύλλογο «Διονύσιος Σολωμός» εδώ, στην πόλη των Εξοδιτών»

.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *