Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΜεσολόγγι: Έπεσαν οι υπογραφές για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Μεσολόγγι: Έπεσαν οι υπογραφές για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο και ξεκινά το έργο σύμπραξης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο που έρχεται να δώσει πνοή στο εμπορικό κέντρο του Μεσολογγίου, αναβαθμίζοντας τις παρακείμενες δημοσιές υποδομές, την αισθητική όψη της περιοχής και τη λειτουργικότητα των εμπορικών σημείων.

Το Open Mall

‘Eρχεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση η ολοκλήρωση του θα γίνει εντός 12 μηνών.

Η πραγμάτωση του έργου αναμένεται να εισάγει νέα συστήματα έξυπνης πόλης, βιώσιμης κινητικότητας και να αναδείξει ταυτόχρονα την ιστορικότητα και τα μνημεία που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πόλης και τα οποία μέσω των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου θα συνδεθούν σε ενιαίες διαδρομές που θα απολαμβάνουν οι δημότες και οι επισκέπτες. Δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να παράξουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα πολύ – διαστατό περιβάλλον πόλο.

Οι κύριοι οδοί οι οποίοι θα μεταμορφωθούν για την δημιουργία του Open Mall είναι οι Οδοί Θυσίας, Ελ. Πολιορκημένων, Σπ. Μουστακλή, Λιακατά, Βενιζέλου, Αλεξανδροπούλου, Μακρυκώστα, Λ. Βύρωνος (κάθοδος) καθώς και η Πλατεία Πέντε πρωθυπουργών. Ωστόσο παρεμβάσεις θα γίνουν σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το 1.000.0000. ευρώ ενώ ο Δήμος κρίνοντας την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών εξασφάλισε από ίδια έσοδα 250.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν και οι επιπρόσθετες εργασίες που διακρίνονται σε δρόμους, ηλεκτροφωτισμό που θα επιμεληθούν οι υπηρεσίες του δήμου και διακόσμησή δημόσιων χώρων, τοποθέτηση πρασίνου, σκίασης αλλά και την αγορά εποχιακού στολισμού για τις μεγάλες γιορτές.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ