Μεσολόγγι: Έτοιμο το νεοκλασικό «Χρυσόγελου» να φιλοξενήσει νέες χρήσεις

Εκδηλώσεις, συνέδρια, εκθέσεις & θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας  θα στεγάσει το Νεοκλασικό Κτίριο «Χρυσόγελου»

Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, που βρίσκεται επί των οδών Φ. Κατάσου και Μ. Μακρή, στο Μεσολόγγι, και αποτελεί δείγμα της αστικής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα,.
Η διάθεση, παραχώρηση, χρήση και ο κανονισμός λειτουργίας των χώρων του, εγκρίθηκαν την Τρίτη κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα, στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της οι αίθουσες που παραχωρούνται προς χρήση δύνανται να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, εκθέσεις, συνεδριάσεις, σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα, καλλιτεχνικής φύσης δρώμενα, παρουσιάσεις βιβλίων, επιστημονικής φύσης παρουσιάσεις.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά «Όλα τα ανωτέρω στοχεύουν στην προαγωγή του κοινωνικού, πολιτικού, πολιτισμικού, πολιτιστικού, επιμορφωτικού, καλλιτεχνικού γίγνεσθαι των πολιτών, συνεπώς όσες εκδηλώσεις εξυπηρετούν αυτό το σκοπό , είναι δυνατό να λάβουν χώρα σε αυτές τις αίθουσες που παραχωρούνται».

Η διαμόρφωση του κτηρίου

  • Το ισόγειο έχει διαμορφωθεί ως χώρος εκδηλώσεων ή εκθέσεων.
  • Ο μικρός χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως Δομή από άλλους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για τουριστική προβολή της περιοχής.
  • Ο πρώτος όροφος θα στεγάσει ένα μόνιμο χώρο για εκθέσεις, όπου θα λειτουργεί και ένα γραφείο με τρείς υπαλλήλους της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις δράσεις της Περιφέρειας.
  • Ο δεύτερος όροφος θα στεγάσει τον κύριο χώρο της θερμοκοιτίδας που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος creative Hubs του Interreg Ελλάδα Ιταλία, στο οποίο η Περιφέρεια είναι συντονιστής.

Για την παραχώρηση χρήσης των αιθουσών σε τρίτους

Απαιτείται η υποβολή αίτησης στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παρέχεται η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης στο τηλέφωνο 26313 61275 και 26313 61277 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

[info]
• Πρόκειται για τριώροφο αρχοντικό.
• Η κατασκευή του τοποθετείται περί το 1880.
• Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα νεοκλασικά της πόλη, το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, καθώς αποκτήθηκε επί Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.
• Η αποκατάστασή του ολοκληρώθηκε προ ετών, αλλά έκτοτε παρέμενε αναξιοποίητο.
• Με σεβασμό στην ιστορία του και με συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας παίρνει ζωή και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει νέες χρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *