Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΜεσολόγγι: Με σοβαρά προβλήματα η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Μεσολόγγι: Με σοβαρά προβλήματα η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Μόνο 20 από τα 92 βρέφη που εγγράφηκαν μπορούν να φιλοξενηθούν… διότι δεν υπήρξε έγκαιρη μέριμνα για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού

Με προβλήματα ξεκινά η χρονιά για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Μεσολόγγι, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το μεγαλύτερο ζήτημα εντοπίζεται στους δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν στην πόλη καθώς αυτή την στιγμή μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ 20 βρέφη, από τα 92 που εγγράφηκαν…

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση 70 και πλέον εργαζόμενων μητέρων που διαπιστώνουν ότι ανατρέπεται ο προγραμματισμός τους.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από την μη έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών για την πρόσληψη του απαιτούμενου εποχικού προσωπικού. Παράλληλα από κύκλους που γνωρίζουν το καθεστώς λειτουργίας των παιδικών σταθμών εκφράζονται επιφυλάξεις για το εάν θα επιτευχθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία, αφού όπως υποστηρίζουν: “δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις λόγω του ότι αυτές που μπορούσαν να γίνουν από το Πνευματικό Κέντρο (σ.σ. ο φορέας του δήμου Μεσολογγίου που έχει την ευθύνη λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών) έχουν γίνει σε άλλους τομείς της δραστηριότητάς του…”

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι δεκάδες οικογένειες, με εργαζόμενους τους δυο γονείς είναι αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου λειτουργίας της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου.

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Με έκπληξη διαπιστώσαμε φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ότι οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης του Μεσολογγίου απέχουν πάρα πολύ από την υφιστάμενη δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Συγκεκριμένα: Με την αριθ. 41/2022 απόφαση δια περιφοράς (!) του Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου, έγιναν οι παρακάτω εγγραφές:

2ος παιδικός:         23

3ος παιδικός:         52

Α΄ βρεφικός:        12

Βρεφονηπιακός:   80

Σύνολο:                167

Η δυνατότητα εξυπηρέτησης με βάση τις σχετικές αδειοδοτήσεις είναι:

2ος παιδικός:         90

3ος παιδικός:         85

Α΄ βρεφικός:        12

Βρεφονηπιακός:   80

Σύνολο:                267

Δηλαδή συνολικά, θεωρητικά, μένουν εκτός – εάν έχουν υποβληθεί περισσότερες αιτήσεις – εκατό (100) παιδιά, σε σχέση με τα 167 που έγιναν τελικά αποδεκτά.

Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι έχουν γίνει τουλάχιστον διακόσια (200) αιτήσεις. Εάν ισχύουν τα παραπάνω, καλούμε το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί έχουν εγγραφεί εκατό (100) παιδιά λιγότερα από την υφιστάμενη δυναμικότητα εξυπηρέτησης;
Πόσες εγγραφές έχουν πραγματοποιηθεί την χρονιά 2021-2022;
Ισχύει ότι δεν έχετε λάβει πρόνοια για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, ώστε όλες οι αιτήσεις των παιδιών να γίνουν αποδεκτές και να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς;
Για να μην το ψάχνετε, από τα υφιστάμενα στοιχεία, το έτος 2021-2022 έγιναν πάνω από διακόσιες (200) εγγραφές…

Απαντήστε άμεσα, γιατί οι γονείς ζητούν υπεύθυνη πληροφόρηση για το τι επιτέλους συμβαίνει.”

messolonghinews.gr

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ