Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΜεσολόγγι: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των 600.000€ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ

Μεσολόγγι: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των 600.000€ για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ

Κ. Καραγκούνης: “Επιλύεται ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως της διασφάλισης της δημόσιας υγείας των πολιτών”

Εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, χρηματοδότηση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού της Χώρας». Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 600.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των έργων.

Με την έκτακτη αυτή χρηματοδότηση θα μπορέσει να προχωρήσει η αποκατάσταση των καταστροφών στο  ΧΥΤΑ, η πλήρης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ώστε να τεθεί ξανά σε λειτουργία με τις προδιαγραφές του νόμου.

“Έτσι, επιλύεται ένα μείζον ζήτημα πρωτίστως της διασφάλισης της δημόσιας υγείας των πολιτών  που από την πρώτη στιγμή έθεσε προς το αρμόδιο υπουργείο  ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης. Είναι ένα ζήτημα   που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί όχι μόνο τον δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου αλλά και συνολικά τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και είχε αντίκτυπο σε όλους τους Δήμους.” αναφέρει ο Κ .Καραγκούνης σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ