Μεσολόγγι: Μήνυμα Αντιδημάρχου για το πρόβλημα των απορριμμάτων

Σε μήνυμα της προς τους δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η Αντιδήμαρχος Περσεφώνη Μελαχρή αναφέρεται στις αιτίες που οδήγησαν στην αδυναμία του ΧΥΤΑ του Δήμου  να δεχτεί απορρίμματα, όπου επισημαίνει και την «αδιαφορία του παρελθόντος», ενώ αναφέρεται και στη συνδρομή των ΧΥΤΑ Ναυπακτίας και Παλαίρου στην μεταφορά απορριμάτων.

«Βιώνουμε όλοι τις τελευταίες ημέρες ένα πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων από τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας. Αυτή γίνεται μετ’ εμποδίων διότι ο ΧΥΤΑ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου δεν είναι σε θέση να δεχτεί απορρίμματα.

Μετά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ, η οποία ξέσπασε μόλις ολοκληρωνόταν το έργο επέκτασης και προχωρούσαν οι διαδικασίες για την νομιμοποίησή της λειτουργίας του , βρεθήκαμε στην θέση να πρέπει να μεταφέρουμε τα σκουπίδια σε άλλους ΧΥΤΑ.

Οι αιτίες βέβαια του προβλήματος δεν είναι μόνο η πυρκαγιά, είναι βαθύτερες και ανατρέχουν στην αδιαφορία του παρελθόντος», αναφέρει η κα. Μελαχρή.

Παράλληλα, αναφέρεται στις ενέργειες που γίνονται προς αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, όσον αφορά τα απορρίμματα και τονίζει:

«Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα μεταφέρουμε μέρος της καθημερινής ποσότητας στον ΧΥΤΑ Ναυπακτίας ενώ από χτες (Τρίτη) και ο ΧΥΤΑ Παλαίρου συνδράμει στο ανακύψαν πρόβλημα με την παραλαβή ενός ακόμη απορριμματοφόρου που θα μεταφέρει ποσότητες από τις Οινιάδες.

Από πλευράς του ΧΥΤΑ Αγρινίου δυστυχώς ακόμη δεν έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματά μας για συνδρομή σε αυτή την δύσκολη, για τον Δήμο μας, περίοδο.

Ωστόσο οι συμφωνηθείσες ποσότητες αφορούν 4 απορριμματοφόρα καθημερινά ενώ οι τρέχουσες ανάγκες υπό κανονικές συνθήκες είναι μεγαλύτερες.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τα οποία έχουμε ενημερώσει την Πολιτεία η οποία καλείται να ασκήσει τον κυριαρχικό και ρυθμιστικό της ρόλο σε καταστάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *