Μηνυτήρια αναφορά για την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Μέτρα του δήμου για να αποφευχθούν τυχόν δολιοφθορές

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στον χώρο του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά ο Αν. Δημάρχου, Σπυρίδων Καρβέλης, παρουσία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Αγίου Θωμά, Ιωάννη Πασπαλιάρη.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών κατά παντός υπευθύνου, καθώς -όπως σημειώνεται- ο ανωτέρω ΧΥΤΑ βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και σε στάδιο αποκατάστασης του 1ου και 2ου κυττάρου. Σε εγγύτατο χώρο δε, κατασκευάζονται τα νέα κύτταρα και οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο χώρος που καταλαμβάνει έκταση 35 στρεμμάτων και βρίσκεται στη θέση «Ακτημόνων» Αγίου Θωμά Μεσολογγίου, είναι περιφραγμένος ενώ βρίσκεται υπό επίβλεψη. Για τους παραπάνω λόγους, ζητείτε η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς όπως επισημαίνεται η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε περί την 5η πρωινή ώρα δεν δικαιολογείται από φυσικά ή μη ανθρωπογενή αίτια.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου ανέθεσε σε υπάλληλο του δήμου εκτός από τα καθήκοντα της θέσης του (εργατών καθαριότητας), την επιτήρηση και τον έλεγχο του χώρου του ΧΥΤΑ της ευρύτερης περιοχής Μεσολογγίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες ανάγκες και να αποφευχθούν δολιοφθορές, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης των κυττάρων 1 και 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *