Μήπως είμαι «εγκληματίας» γιατί ο σκύλος μου έχει τρίχες;

Μια ιστορία με έναν άγνωστο κύριο με μάσκα και το Αστυνομικό Τμήμα του Αγρινίου

Γραφεί η Αλίκη Οικονόμου, Msc Finance, Δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας

Αγρίνιο, 8 το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Ακούω δυνατές φωνές στο μπαλκόνι μου, το οποίο βρίσκεται στον 6 όροφο μιας πολυκατοικίας σε κεντρικό σημείο της πόλης. Μάλλον όνειρο είναι, μουρμουρίζω αποφασισμένη να συνεχίσω τον ύπνο μου. Οι φωνές δυναμώνουν και ο σκύλος μου βγαίνει στο μπαλκόνι και αρχίζει να γαβγίζει. Μα τι στο καλό πρωί- πρωί.

Βγαίνω με τις πιτζάμες στο μπαλκόνι και βλέπω έναν άνθρωπο με μάσκα στο πρόσωπο να στέκεται στα κεραμίδια της διπλανής πολυκατοικίας και να πιάνεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού μου στον 6 όροφο!

“Με ενοχλούν οι τρίχες του σκύλους σας”, λέει φωνάζοντας. Ο σκύλος ο οποίος είναι 9 μηνών, διακρίνει την απειλητική διάθεση του από τον έντονο τόνο της φωνής του και γαβγίζει. «Κύριε μου ήρθατε στο μπαλκόνι μου στον 6 όροφο, με ξυπνήσατε και μου μιλάτε για τις τρίχες του σκύλου μου» ρωτάω. «Με ενοχλούν, μένω στη δίπλα πολυκατοικία» συνεχίζει φωνάζοντας. Επίσης μου είπε ότι οι τρίχες μεταφέρονται στη δίπλα πολυκατοικία και βουλώνουν το σιφόνι του. Για τους σκύλους βέβαια της διπλανής πολυκατοικίας ούτε λόγος.

«Πείτε μου το όνομα σας» μου λέει και του απαντώ «Με ξυπνήσατε, είμαι με τις πιτζάμες αυτή τη στιγμή και είστε στο χώρο μου οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω να σας μιλάω. Ελάτε κάποια άλλη στιγμή να είναι και ο σύζυγος μου στο σπίτι» λέω και κλείνω την μπαλκονόπορτα.

Βλέπω τη μικρή μου κόρη τρομαγμένη. «Μαμά θα μας κάνει κακό» με ρωτά. “Όχι αγάπη μου” της απαντώ και  αποφασίζω να φύγω από το σπίτι γιατί ποτέ δε ξέρεις…

Την επόμενη μέρα Παρασκευή έρχεται η αστυνομία στο σπίτι. Εδώ να σημειώσω ότι είχαν έρθει και την προηγούμενη μέρα, όπως μου είπε μια γειτόνισσά, αλλά εγώ έλειπα.

Έχει γίνει καταγγελία για τις τρίχες του σκύλου και για ακαθαρσίες μου λένε.  Τους εξηγώ όλο το περιστατικό και τους επιτρέπω να μπουν στο χώρο και διαπιστώνουν πως είναι πεντακάθαρος. Ο Σκύλος βέβαια έλειπε εκείνη την ημέρα γιατί ήταν στο κτήμα. Η μικρή μου φοβισμένη κρύφτηκε στο δωμάτιο της. Στη συνέχεια μου ζήτησαν τα χαρτιά του σκύλου τα οποία είχε στο αυτοκίνητο σύζυγος μου που ήταν στη δουλειά. Τους υποσχέθηκα λοιπόν ότι θα τους τα πάω.  Η μικρή, οχτώ χρονών με ρωτά όταν έφυγαν οι αστυνομικοί. «Μαμά θα σε πάνε φυλακή». «Μη φοβάσαι αγάπη» μου της απαντώ.

Δευτέρα πρωί πάλι η αστυνομία σπίτι μου. Για Τρίτη φόρα. Πήραν τηλέφωνο δυο γείτονες.  Τηλεφωνώ κατευθείαν στην άμεση δράση όπου και έγινε η καταγγελία και τους λέω ότι τα χαρτιά επειδή δουλεύουμε και εγώ και ο σύζυγος το πρωί, θα τα πάω το απόγευμα. Τελικά τα έστειλα εκείνη τη στιγμή μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας μου γιατί με ενημέρωσαν ότι μπορώ να τα στείλω και ηλεκτρονικά. Ξαναπήρα τηλέφωνο και μου είπε μια ευγενική κυρία από την άμεση δράση ότι τα έλαβε.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022. Μαντέψτε…. Πάλι η αστυνομία σπίτι. Ναι πάλι οι γείτονες με ενημέρωσαν. Σίγουρα θα λένε ότι είμαι εγκληματίας, τόσες φορές η αστυνομία στο σπίτι μου! Μήπως τελικά είμαι εγκληματίας γιατί ο  σκύλος μου έχει τρίχες; Πιθανότατα κάτι παραπάνω θα γνωρίζει ο άγνωστος κύριος με τη μάσκα , το αστυνομικό τμήμα του Αγρινίου και οι αστυνομικοί που έρχονται κάθε μέρα στο σπίτι μου!

Στην πόρτα βρήκα και ένα χαρτί από το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου που έλεγε ότι πρέπει, εγώ (έχω στην κατοχή μου το σκύλο) και ο σύζυγος μου, την Πέμπτη να πάμε στο τμήμα.

Μα τι άλλο μπορεί να θέλουν αναρωτιέμαι. Αυτοψία κάνανε, βιβλιάριο και πιστοποιητικό για το τσιπάκι του σκύλου έστειλα τι άλλο μπορεί να μου ζητήσουν. Ο σύζυγος μου τηλεφωνεί και μιλά με μία αστυνομικό. Την ενημερώνει ότι  είχα στείλει τα χαρτιά την προηγούμενη μέρα και ότι είχαν έρθει δύο αστυνομικοί την Παρασκευή στο σπίτι και είδαν το χώρο. Κρατά τον αριθμό του και λέει ότι τελικά δε χρειάζεται να πάμε την Πέμπτη το πρωί (εξάλλου πρωί δεν μπορούσαμε να πάμε και οι δύο λόγω δουλειάς).

Συμπέρασμα. Με τόσα προβλήματα στην καθημερινότητα όλων μας και η αστυνομία έρχεται καθημερινά στο σπίτι μου από την Πέμπτη έως και σήμερα Τρίτη. Δηλαδή 4 φορές. Ευτυχώς δεν ήρθαν το Σαββατοκύριακο! Και όλα αυτά για έναν σκύλο 9 μηνών. Για τον άγνωστο με τη μάσκα που ανέβηκε στα κεραμίδια και πιάστηκε από το μπαλκόνι μου ούτε λόγος! Και ναι όταν γίνεται μια καταγγελία καταλαβαίνω ότι πρέπει άμεσα η αστυνομία να επιληφθεί του θέματος.  Αλλά να έρθει 4 φορές είναι λιγάκι υπερβολικό. Και εντάξει τη μία δεν με βρήκε οπότε ας τις κάνουμε 3!

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου δεν θα με πάρουν τηλέφωνο οι γείτονες να μου πουν ότι ήρθε ξανά η αστυνομία! Άντε τώρα να πιστέψουν ότι όλα γίνονται για τις τρίχες. Φίρμα ο σκύλος μου από 9 μηνών!

*Φώτο αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *