“Μπέρδεμα” με τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας

Αρνητικά βγήκαν σήμερα τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας τα αποτελέσματα από τα τεστ covid 19 που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο  στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό ήταν θετικά και συγκεκριμένα η Ένωση ενημερώθηκε πως 34 αστυνομικοί ήταν θετικοί στον covid 19.

Σήμερα λοιπόν, μετά και από ενέργειες της Ένωσής και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκαν εκ νέου rapid test και μοριακός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους θετικούς αστυνομικούς και τα αποτελέσματα από τα rapid test ήταν σε όλους… αρνητικά!. Αναμένονται σύντομα και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

Η αναστάτωση όμως που προκλήθηκε είναι μεγάλη αφού ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικά έχει γίνει κάποιο λάθος στα αρχικά τεστ και που ακριβώς οφείλεται το όλο μπέρδεμα και τη μία μέρα τα τεστ βγαίνουν θετικά και  λίγες μέρες μετά αρνητικά!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας:

“Το Σάββατο 21/11/2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος τεστ covid 19 στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό. Απογευματινές ώρες της 23/11/2020, ενημερωθήκαμε ότι 34 συνάδελφοί μας είναι θετικοί στον covid 19.

Ως Ένωση αιτούμαστε την υποχρεωτική διενέργεια τεστ covid 19 σε όλο το αστυνομικό προσωπικό της Δ. Α. Ακαρνανίας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε όπως η διενέργεια των τεστ να πραγματοποιηθεί ανά ομάδες και ανά υπηρεσία και μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα ο συνάδελφος να παραμένει σε προληπτική καραντίνα.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε ,το Αστυνομικό προσωπικό στέκεται επάξια στο νέο του ρόλο έχοντας επωμιστεί αποκλειστικά το βάρος των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή της διασποράς τόσο ανάμεσα μας όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Επίσης σήμερα, μετά από ενέργειες της Ένωσής μας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, πραγματοποιήθηκαν εκ νέου rapid test και μοριακός έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους θετικούς συναδέλφους μας και τα αποτελέσματα από τα rapid test ήταν σε όλους ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Αναμένουμε και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

Επιπλέον, αύριο θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Δ.Α. Ακαρνανίας  rapid test και μοριακά τεστ, σε όσους έχουν έρθει στενή επαφή με τους παραπάνω συναδέλφους σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ.

Τέλος, ζητούμε από την  πολιτική και φυσική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή της στο αστυνομικό προσωπικό.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *