Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΟ Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ενημερώνει: Μέχρι 31/8 η διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων χωρίς...

Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ενημερώνει: Μέχρι 31/8 η διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων χωρίς πρόστιμα

Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 έχει παραταθεί η δυνατότητα των ιδιοκτητών ακινήτων να δηλώσουν στους Δήμους τα πρόσθετα τετραγωνικά μέτρα χωρίς πρόστιμα και αναδρομικά προηγούμενων ετών.

Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου που έχει δηλώσει στον Δήμο το ακίνητο του με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό ή δεν το έχει δηλώσει καθόλου μπορεί να το διορθώσει υποβάλλοντας δήλωση με τα πλήρη και ορθά στοιχεία χωρίς την επιβολή προστίμων και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις προηγούμενων ετών σε τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ΤΑΠ και δημοτικό φόρο.

Κατόπιν τούτου, σας κάλεσμα απευθύνουν οι Δήμοι στους ιδιοκτήτες να προβούν στη δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους μέχρι και την 31 Αυγούστου, χωρίς καμία επιβάρυνση από τον Δήμο.

Οι διαφορές θα υπολογίζονται από 1.1.2020 και όχι από τα προηγούμενα έτη.

Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας (31-8-2020) θα ισχύσουν ξανά οι προηγούμενες διατάξεις που προέβλεπαν αναδρομικές οφειλές με πρόστιμα τα οποία θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεία του Ε9 και του Κτηματολογίου, όπου οι Δήμοι πλέον δικαιούνται πρόσβασης, ή κατόπιν ελέγχου σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή οι κληρονόμοι του ζητήσουν πιστοποιητικό μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση, γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς του ακινήτου.

Η δήλωση των τετραγωνικών μέτρων

  • Πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/.
  • Στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρειάζονται διευκρινήσεις για την δήλωση των τετραγωνικών του ακινήτου τους μπορούν να επικοινωνούν με τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο τηλ. 2643029003.
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ