Αστακός: Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώνεται στο Δήμο Ξηρομέρου ένα έργο που σχετίζεται τόσο με την ποιότητα ζωής των δημοτών όσο και με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδικότερα, με μεθοδικές κινήσεις, υπομονή και επιμονή την Δευτέρα εγκαινιάστηκε ο Σ.Μ.Α. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Αστακού.

Ο νέος Σ.Μ.Α.

  • Αποτελεί μέρος ενός ουσιαστικού σχεδιασμού στη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Παράλληλα, τρέχουν διαδικασίες για προμήθεια νέων οχημάτων -απορριμματοφόρων, νέων κάδων απορριμμάτων, έναρξης έργου ανακύκλωσης και ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας.
  • Η κυκλική οικονομία στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ψηλά στην ατζέντα μας, δημιουργώντας συνθήκες αειφορίας και ανάπτυξης.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του ΣΜΑ, η νέα Δημοτική Αρχή εξέφρασε ευχαριστίας σε όσου βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί τελικά το σημαντικό αυτό έργο. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης αναφέρει:

«Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω στον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας – Περιβάλλοντος – Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, που στήριξε το εγχείρημα, κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο. Τους υπηρεσιακούς παράγοντες τις Περιφέρειας και κυρίως την κ. Γαλούνη Βασιλική, τον Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Παλαίρου, κ. Κασόλα Αθανάσιο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου.

Παράλληλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την ειδική συνεργάτη του Δήμου κ. Κούση Λαμπρινή, για τις εργατοώρες που δαπάνησε για την επίτευξη του στόχου.

Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ξηρομέρου και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Παληογιάννη Παναγιώτη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γερόλυμο Σωτήριο, που υπερέβαλαν εαυτούς.

Επίσης τον ενεργό πολίτη και φίλο Χολή Παναγιώτη για την δωρεά των θάμνων για την απαραίτητη φύτευση.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Σαν νέα δημοτική αρχή στοχεύουμε στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας δομικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *