Ο Ιερός Λόχος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής Δ.Σολομώς» αναγγέλλει ότι σε λίγες μέρες ο Ιερός Λόχος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Κυριακή 24η Φεβρουαρίου του 2019, 198η επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, υπήρξε η γενέθλια ημέρα του νέου Εγχειρήματος του Συλλόγου «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρίου Κοσμά και υποστηρίζεται από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ.Νικόλαο Καραπάνο.

Την ημέρα αυτή, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πράξη του εγχειρήματος αυτού, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα τους εορτασμούς των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821: η Φιλαρμονική του Συλλόγου ενδύθηκε για πρώτη φορά, αντίγραφο της στολής των Ιερολοχιτών του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μεσολόγγι έχει ως εξής:

Το πρωί της Κυριακής 10ης Μαρτίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος,  θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και δέηση ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ακολούθως, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενδεδυμένη τη στολή του Ιερού Λόχου, θα παιανίσει στις οδούς της πόλης μας και θα καταλήξει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Εκεί, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Εγχειρήματος «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη» και του βιβλίου «Στα βήματα του Ιερού Λόχου», του κυρίου Γιώργου Σούρλα, π. Αντιπροέδρου της Βουλής και π. Υπουργού.

Ο συγγραφέας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής. Ομιλήτρια θα είναι επίσης η κυρία Νικολέττα Ζυγούρη, Ιστορικός, Επιμελήτρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, με θέμα «Η ιστορία του Ιερού Λόχου μέσα από τα κειμήλια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου». Τέλος, ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» θα παρουσιάσει το ιστορικό των γεγονότων που οδήγησαν στην Αναγέννηση του Ιερού Λόχου στην Ιερή Πόλη και τον σχεδιασμό του εν όψει της 200ης Επετείου της Επαναστάσεως του 1821 και της Εξόδου του Μεσολογγίου. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νικόλας Βαφειάδης, δημοσιογράφος, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *