Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΠαντάνασσα: Ενημέρωση, μουσική & δωρεάν παροχή φυσικών χυμών στην 3η...

Παντάνασσα: Ενημέρωση, μουσική & δωρεάν παροχή φυσικών χυμών στην 3η Γιορτή Εσπεριδοειδών (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις της 3ης γιορτής εσπεριδοειδών  που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Παντάνασσας «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» σε συνεργασία με από το Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο προγράμματος για την αγροδιατροφή και τα τοπικά προϊόντα που υλοποιεί  ο Δήμος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-ενημέρωση στο Δημοτικό σχολείο Παντάνασσας για τα οφέλη της κατανάλωσης εσπεριδοειδών στην καθημερινή τους διατροφή  καθώς και για την διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου όπου πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές οργανοληπτική αξιολόγηση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Παντάνασσας παρουσία των Aντιδημάρχων  Γιάννη Φαρμάκη και Ευθύμιου Γρίβα, του προέδρου του συλλόγου «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» Γ. Πατλιά  καθώς και τοπικών προέδρων, Δημοτικών Σύμβουλων, Περιφερειακών συμβούλων  και άλλων φορέων με σειρά ομιλιών και δρώμενων για την ανάδειξη των τοπικών  προϊόντων.

Τα θέματα της ενημέρωσης εισηγήθηκαν η Βασιλική Χατζηαγάπη, γεωπόνος του Δήμου με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Τοπική Παραγωγή» και ο γεωπόνος Σάββας Βλάχος της ΔΑΟΚ Αιτ/νιας με θέμα: «Τα εσπεριδοειδή και η μελισσοκομία».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εικαστικά και θεατρικά δρώμενα που παρουσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας με θέματα από τον χώρο της εσπεριδοκαλλιέργειας. Επίσης προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα και ποτά στους παρευρισκόμενους για γευσιγνωσία ενώ οι γυναίκες του συλλόγου και παραγωγοί αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών παρέθεσαν bazaar.

Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Παντάνασσας και ο Μουσικός Σύλλογος Παντάνασσας παρουσίασαν μουσική παράσταση και παραδοσιακούς χορούς  και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δωρεάν παροχή φυσικών χυμών από τον Σύλλογο και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ