Αγρίνιο: Έτοιμος να καταρρεύσει ο τοίχος-περίβολος των καπναποθηκών Παπαπέτρου

Ερώτημα σχετικά, με τον πέτρινο τοίχο – περίβολο των καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο, ο οποίος είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους, θέτει ο Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» και δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου.

Το ερώτημα απευθύνεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Ιωάννη Φαρμάκη και κοινοποιήθηκε τόσο στο δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου, όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους  δημοτικούς συμβούλους του δήμου

Αναλυτικά το σχετικό ερώτημα για τον επικίνδυνο και έτοιμο να καταρρεύσει τοίχο – περίβολο των καπναποθηκών Παπαπέτρου :

“Είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη ότι μετά από πολλά χρόνια αδράνειας φαίνεται ότι προχωρά το έργο της ανακατασκευής των καπναποθηκών Παπαπέτρου και της μετατροπής τους σε διαχρονικό μουσείο καπνού.

Επειδή όμως οι διαδικασίες αυτές είναι αρκετά χρονοβόρες, θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συμπολίτες μας από κινδύνους που ελλοχεύουν λόγω της ήδη μεγάλης φθοράς.

Αναφερόμαστε κυρίως στον πέτρινο τοίχο – περίβολο του κτηρίου. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες είναι σε πολλά σημεία εντελώς κατεστραμμένος, έτοιμος να καταρρεύσει και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους περαστικούς. Υπενθυμίζουμε ότι καθημερινά περνάει από κει μεγάλος αριθμός ανθρώπων καθώς ο χώρος μπροστά από τον τοίχο χρησιμοποιείται για πάρκινγκ.

Επίσης περνάνε παρά πολλά παιδιά αφού ακριβώς απέναντι σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκονται τρία μεγάλα σχολεία, το 3ο Γενικό Λύκειο, το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο.

Απαιτείται επομένως άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών πριν να είναι πολύ αργά.

Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα πολλών συμπολιτών μας που μεταφέρουμε προς τη Δημοτική αρχή: Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει ή που προγραμματίζονται ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και παιδιά και ενήλικες να διέρχονται από τον χώρο αυτό με ασφάλεια;”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *