Μεσολόγγι: Μεγάλη πτώση του τζίρου έως 40% στην τοπική αγορά

Μεγάλη είναι η πτώση του τζίρου στην τοπική αγορά του Μεσολογγίου από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, μια πτώση που δείχνει να φτάνει έως και το 40%, φαινόμενο  που οδήγησε στο οικονομικό μαρασμό αρκετών επιχειρήσεων της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς μάλιστα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση, του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, με θέμα τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής,  λόγω των  δυσμενών συνθηκών και της οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί στην τοπική αγορά.

Στην  Γενική Συνέλευση  του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου παρευρέθησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, καθώς και 76 επιχειρήσεις μέλη του.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ. Σπυρόπουλος Βασίλειος  αναφέρθηκε στην μεγάλη πτώση τζίρου που είχε η τοπική αγορά από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, μια πτώση που δείχνει να φτάνει έως και το 40% φαινόμενο  που οδήγησε στο οικονομικό μαρασμό αρκετών επιχειρήσεων

Αμέσως μετά τα μέλη του συλλόγου εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες για τον «σκληρό και άνισο ανταγωνισμό» που δέχονται από τα υπερκαταστήματα, καθώς και για τη μεγάλη αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου.

Λόγω του κρίσιμου αυτού θέματος για το πλήγμα που υπέστη η τοπική αγορά στην συνέλευση κυριάρχησε η ανταλλαγή απόψεων αλλά και η καταγραφή θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους ίδιους τους εμπόρους, καταλήγοντας έπειτα από διεξοδική συζήτηση  σε συγκεκριμένες προτάσεις – λύσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και να φέρουν άμεσα αποτελέσματα στην αγορά του Μεσολογγίου, αλλά και εξατομικευμένα στους εμπόρους

Ολοκληρώνοντας, τα συμπεράσματα της  Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης επικεντρώθηκαν, πρώτον στην άμεση διεκδίκηση για την λειτουργία της Μαρίνας Μεσολογγίου καθώς είναι γνωστή η σημασία της για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, δεύτερον στην δημιουργία εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το ηλεκτρονικό εμπόριο που τείνει να έχει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό τζίρου από ένα φυσικό κατάστημα και τρίτον στην επαναφορά της δράσης «Ψωνίζω και Κερδίζω».

Τέλος ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου και το Δ.Σ.  εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους,  προς τους επιχειρηματίες , τονίζοντας ότι θα βρίσκονται αρωγοί διπλά τους στα προβλήματα που βιώνει η τοπική αγορά έχοντας στραμμένο το βλέμμα προς την ανάκαμψη του επιχειρείν, ώστε να υπάρξει η ενδυνάμωση στην τοπική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *