Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΠαρέμβαση Τραπεζιώτη: Επικίνδυνο παιχνίδι στην παιδική χαρά του Πάρκου Αγρινίου -Τι απαντά...

Παρέμβαση Τραπεζιώτη: Επικίνδυνο παιχνίδι στην παιδική χαρά του Πάρκου Αγρινίου -Τι απαντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Ερώτημα θέτει ο Δημήτρης Τραπεζιώτης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» σχετικά με τις προδιαγραφές ενός επικίνδυνου, όπως αναφέρει, παιχνιδιού στο Παπαστράτειο Πάρκου Αγρινίου:

«Ένας στύλος  μεταλλικός σωλήνας ύψους τουλάχιστον 4 μέτρων  με σύνθεση αναρρίχησης σχοινιών  (εξάεδρο χωροδικτύωμα με πολύεδρα) όπου παιδιά μικρής ηλικίας μπορούν να σκαρφαλώσουν.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύουμε και στην οποία εικονίζεται  ένα παιδί που έχει σκαρφαλώσει και βρίσκεται στην κορυφή του στύλου χωρίς καμία προστασία.

Από κάτω δεν υπάρχει ειδικό στρώμα προστασίας αλλά σκληρό δάπεδο καθώς και σχοινιά όχι πλεγμένα σε δίχτυ αλλά ακανόνιστα με μεγάλα κενά μεταξύ τους  τα οποία θα μπορούσαν σε μια πτώση,  εάν το παιδί χάσει την ισορροπία του ή γλιστρήσει,  να περάσουν στο λαιμό του και να καταφέρουν πλήγμα στην αυχενική μοίρα με ακαριαίο θάνατο!

  • Αυτό το «παιχνίδι» τι προδιαγραφές ασφαλείας έχει;
  • Και για ποια ηλικία προορίζεται;

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα πριν είναι πολύ αργά!»

Τι απαντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

«Διασφαλίζονται με ειδικές κατασκευές οι συνθήκες προστασίας των παιδιών»

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βασιλείου  απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση του Δ. Τραπεζιώτη σχετικά με την κατάσταση της παιδικής χαράς στο Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου ανέφερε τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου,  έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια των δημοτών,  τηρεί  με ευλαβική συνέπεια το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση  και τη λειτουργία τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Καμία παιδική χαρά δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν καλύπτει τις  σύγχρονες προδιαγραφές και τους αυστηρούς όρους ασφαλείας που προβλέπονται.

Στον Δήμο Αγρινίου οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πλήρως πιστοποιημένοι και εναρμονισμένοι με τα πρότυπα της νομοθεσίας.

Στο συγκεκριμένο όργανο αναρρίχησης διασφαλίζονται οι συνθήκες προστασίας των παιδιών με ειδικές κατασκευές τόσο στο δάπεδο όσο και στη δομή των συρματόσκοινων.

Με γνώμονα ότι οι θεσμικοί παράγοντες οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών χαρών, αδυνατώ να κατανοήσω τη σκοπιμότητα και τη στόχευση  της συγκεκριμένης αναφοράς».

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ