Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήVideoΠαρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το εγχείρημα της αναβίωσης του Ιερού Λόχου

Παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το εγχείρημα της αναβίωσης του Ιερού Λόχου [Video-ΦΩΤΟ]

Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επίσημη παρουσίαση

Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» ανήγγειλε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου το νέο του πολιτιστικό εγχείρημα με τίτλο «ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη».

Το εγχείρημα αυτό αφορά στην αναβίωση του Ιερού Λόχου, του πρώτου Ελληνικού τακτικού στρατιωτικού σώματος της νεώτερης ιστορίας μας, υπό την ηγεσία του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Στην συνάντηση, την οποία συντόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χριστιάνα Δημητρίου και μετά τα προλεγόμενα από τον πρόεδρο Τάκη Φωλιά, ο αρχιμουσικός της Μπάντας και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Μάκης Κουτσαγγέλης παρουσίασε τις γενικές αρχές, τα χαρακτηριστικά και το πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει το εγχείρημα.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Συλλόγου εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την Έξοδο του Μεσολογγίου, προσκλήθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς σε συνεργασία με σκοπό το Μεσολόγγι, η Ιερή Πόλη της Ελευθερίας, να αναδειχθεί ως η Πρωτεύουσα πόλη της Επανάστασης.

Την επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 198η επέτειο της κήρυξης της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η επίσημη παρουσίαση της αναβίωσης του Ιερού Λόχου. Ο Σύλλογος θα δρομολογήσει, για όποιον θέλει να συμμετάσχει, λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το Μεσολόγγι για την Αθήνα την Κυριακή το πρωί και θα επιστρέψουν μετά τις εκδηλώσεις.  Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε άμεσα στο 6977 141857.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ