«Πράσινος» και ο Δήμος Κοζάνης: Τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο του [ΦΩΤΟ]

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ταυτόχρονη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εισέρχεται ο δήμος Κοζάνης, προσθέτοντας τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο των αυτοκινήτων των υπηρεσιών του.

Με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος, που έχει δεχθεί έντονες πιέσεις εξαιτίας της λιγνιτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ, διευρύνει το πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμά του.

Μάλιστα για την φόρτιση των τριών ηλεκτρικών οχημάτων ο δήμος, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρικής Ισχύος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ανέπτυξε έναν αυτόνομο ηλιακό σταθμό φόρτισης στο χώρο του αμαξοστασίου που εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια.

Ο εν λόγω σταθμός φόρτισης αποτελείται από 3 φορτιστές που κατασκεύασε το ΤΕΙ και έναν ταχυφορτιστή ισχύος 7,2kW. Η συνολική ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι 8KW και η αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται σε μπαταρίες

Ο  Δήμος «εισέρχεται»  στο μέλλον των αυτοκινήτων & των μετακινήσεων

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, τόνισε ότι «ο δήμος μπαίνει στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι το μέλλον στα αυτοκίνητα και στις μετακινήσεις, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «τα επόμενα χρόνια θα δούμε ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο Δήμο και στην περιοχή».

Πρωτιά πανελλαδικά

Να σημειωθεί, ότι ο δήμος Κοζάνης διαθέτει εμπειρία στο χώρο της ηλεκτροκίνησης εξαιτίας της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Green emotion» το 2014 όπου σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τον δήμο Αθηναίων, εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 8 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα ενώ για δύο χρόνια οι υπηρεσίες του δήμου χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες τους δύο ηλεκτρικά οχήματα που φόρτιζαν σε σταθμούς της πόλης.

Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι η σταδιακή αντικατάσταση του δημοτικού στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, στην οποία ανήκουν και οι 8 σταθμοί φόρτισης που είναι ήδη εγκατεστημένοι σε διάφορα σημεία της πόλης, γίνεται προσπάθεια να μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *