Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέροντα«Πρωταθλητές» Ευρώπης στις ώρες εργασίας οι Έλληνες

«Πρωταθλητές» Ευρώπης στις ώρες εργασίας οι Έλληνες

Με 41 ώρες εργασίας την εβδομάδα κατά μέσο όρο, οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σε μια συνηθισμένη εβδομάδα, οι ώρες εργασίας για άτομα ηλικίας 20-64 ετών ήταν στην ΕΕ κατά μέσο όρο 37,5 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του 2022.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Οι περισσότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (41,0 ώρες), στην Πολωνία (40,4), στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (40,2 και οι δύο).

Αντίθετα, τις λιγότερες ώρες εργασίας σε μία εβδομάδα καταγράφουν οι Ολλανδοί (33,2 ώρες), οι Γερμανοί (35,3) και οι Δανοί (35,4).

H έρευνα της Eurostat

Τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε σχετική έρευνα της Eurostat, η οποία συνυπολογίζει και τις υπερωρίες -είτε πληρώνονται είτε όχι-, καθώς και σχετικές δραστηριότητες (π.χ. επαγγελματικά ταξίδια) και την απαραίτητη εκπαίδευση για τη βασική δουλειά.

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται κανείς για να μετακινηθεί από και προς τη δουλειά, τυχόν χρόνο διαλείμματος ή σεμινάρια εκμάθησης σχετικά με τη δουλειά.

Σημειώνεται ότι ανά κλάδο, τη μεγαλύτερη εργασιακή εβδομάδα 43,9 ωρών έχουν οι εργαζόμενοι στον γεωργικό τομέα, τη δασοκομία και την αλιεία.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ