Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΨηφίστηκε στη Βουλή ο νέος δικαστικός χάρτης -Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας με κεντρική έδρα...

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος δικαστικός χάρτης -Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας με κεντρική έδρα το Αγρίνιο

Ψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος δικαστικός χάρτης δηλαδή το Σχέδιο Νόμου του του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την “ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις”.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ορίζονται Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο ενώ ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται το Μεσολόγγι.

Παράλληλα η Ναύπακτος ορίζεται ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά το ψηφισθέν Σχέδιο Νόμου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομός Αιτωλοακαρνανίας) ορίζονται Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο.

Στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου) εμπίπτουν ο Δήμος Αμφιλοχίας πλην της Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου, ο Δήμος Θέρμου, οι Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου, Θεστιέων, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων και Στράτου του Δήμου Αγρινίου και η Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.Τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Βάλτου και Ναυπάκτου καταργούνται.

Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται το Μεσολόγγι, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτουν οι Δήμοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ξηρομέρου, Ναυπακτίας και οι Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου και Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου.

Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται η Ναύπακτος στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ναυπακτίας.

Οι οργανικές θέσεις Δικgστών και Εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: τρεις, β) Πρωτοδίκες: είκοσι έξι, γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: δύο, δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο, ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: τρεις.

Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ανέρχονται σε πενήντα , της παράλληλης έδρας Μεσολογγίου σε τριάντα τέσσερις και της περιφερειακής έδρας Ναυπάκτου σε δέκα.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ