Πύλη Μεσολογγίου: ‘Eνα υπέροχο μνημείο αλλά τόσο επικίνδυνο για πεζούς, μικρά παιδιά, ποδηλάτες και οδηγούς

Κύριοι υπεύθυνοι της κυκλοφορίας  (Τροχαία, Δήμος Μεσολογγίου) δεν γνωρίζω αν έχουν συμβεί ατυχήματα στην Πύλη του Μεσολογγίου αλλά σίγουρα στο μέλλον θα συμβούν και ελπίζω να μην είναι θανατηφόρα.

Γράφει ο Σεραφείμ Κερασιώτης*

Είναι απορίας άξιον η παντελής έλλειψη σηματοδότησης μέσα και έξω από την Πύλη. Δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα των σημείων όπως, για πέρασμα πεζών και ποδηλατιστών, για την στενότητα του δρόμου, για την έλλειψη πεζοδρομίου, για το όριο ταχύτητας, σε κάθε όμως περίπτωση κάτι που να προστατεύει πεζούς και οδηγούς.

Μπορεί βέβαια οι κάτοικοι του Μεσολογγίου σε ένα βαθμό να έχουν συνηθίσει την όλη κατάσταση και να αποφεύγουν τα ατυχήματα στο σημείο αυτό, όμως υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά και πάρα πολλοί επισκέπτες που πρέπει κάποιος να τους προστατεύσει.

Για την αποφυγή ατυχημάτων στο μέλλον θεωρώ ότι πρέπει να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα που κατά την γνώμη μου είναι:

-Απαγόρευση στην είσοδο αυτοκινήτων – πεζοδρόμηση,

-Φωτεινή σηματοδότηση (φανάρια) για την εναλλάξ είσοδο – έξοδο των πεζών και αυτοκινήτων,

-Διάνοιξη παράπλευρων εισόδων για πεζούς, δεξιά και αριστερά του δρόμου σε συνέχεια των πεζοδρομίων που διακόπτονται από την Πύλη.

*Εκπαιδευτικός -Μαθηματικός, π. Διευθυντής ΕΠΑΛ & π. Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *