Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑγροτικάΣάκης Τορουνίδης: «Να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από...

Σάκης Τορουνίδης: «Να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση»

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Σάκης Τορουνίδης, με αφορμή τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, έκανε την εξής δήλωση:

“Οι καταστροφές από την χαλαζόπτωση που υπέστησαν οι παραγωγοί σε κοινότητες του δήμου Αγρινίου, του δήμου Θέρμου και του δήμου Ναυπακτίας είναι τεράστιες.

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στους ελέγχους και τις εκτιμήσεις των ζημιών που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες αλλά και να επιταχύνει τις διαδικασίες για τις αποζημιώσεις για τους δικαιούχους.

Οι αγρότες δεν αντέχουν άλλες δυσκολίες αφού είναι ήδη σε δεινή θέση από το υψηλό κόστος παραγωγής και το φορολογικό-ασφαλιστικό της κυβέρνησης.

Ακόμη, με αφορμή το θέμα των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, ο κ Τορουνίδης αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει  επικαιροποίηση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα καταδεικνύει την αναγκαιότητα της μείωσης του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων”.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ