Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΣε Αγρίνιο, Μεσολόγγι & Ναύπακτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Οι πολίτες να κρίνουν...

Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι & Ναύπακτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: “Οι πολίτες να κρίνουν αντικειμενικά τις δύο τετραετίες”

Στη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες, επισκέφθηκε τοπικά καταστήματα των περιοχών και περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους των δύο πόλεων.

«Όταν είχα έρθει πάλι στη Ναύπακτο εδώ το 2019, είχα δεσμευτεί ότι τότε θα δώσουμε τη μεγαλύτερή μας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, θα μειώσουμε τους φόρους, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Xαίρομαι γιατί σήμερα έρχομαι σε μια πόλη η οποία σφύζει από ζωή, έχει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και στην οποία εκτελούνται μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών.

Να μην αμφιβάλλει κανείς το βράδυ της 21ης Μαΐου ότι την επόμενη μέρα θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία

«Θέλω να μην υπάρχει καμία αμφιβολία το βράδυ της 21ης Μαΐου στην κάλπη της απλής αναλογικής, όταν μετρηθούν τα αποτελέσματα, να μην υπάρχει ούτε ένας ο οποίος να αμφιβάλλει ότι την επόμενη μέρα θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε δε πως «ψηφίζουμε και για κυβέρνηση, ψηφίζουμε και για υποψήφιο Πρωθυπουργό. Θέλω να πω και σε φίλους μας, οι οποίοι ενδεχομένως να προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, ότι κάποια από αυτά τα οποία ακούω -ειδικά από το ΠΑΣΟΚ- ότι θα ψηφίσετε αλλά δε θα προκύψει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αν επιλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα προκύψει λέει Πρωθυπουργός κάποιος άγνωστος «Χ».  «Kinder» έκπληξη είναι ο Πρωθυπουργός, δεν σας τον λέω, τον ξέρω εγώ αλλά θα τον προτείνω μετά τις εκλογές; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Διότι δεν ψηφίζετε μόνο για κυβέρνηση ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό. Ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό, ο οποίος να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα, ο οποίος θα πάει στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματευτεί προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών».

Οι πολίτες να κρίνουν αντικειμενικά τις δύο τετραετίες

Στη συνέχεια από το Μεσολόγγι ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «είχαμε τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη, πριν από τον Μητσοτάκη είχαμε τέσσερα χρόνια Τσίπρα.

Σας ζητώ να κρίνετε αντικειμενικά την πορεία εκείνης της τετραετίας και την πορεία της δικής μας τετραετίας και επιμένω σε αυτό, επειδή διαπιστώνω ότι κάποιες και κάποιοι παραμένουν αδιόρθωτοι. Ο κύριος Τσίπρας επειδή ξέρει πολύ καλά ότι αποκλείεται να κερδίσει τις εκλογές, σχεδιάζει στο μυαλό του κάποιου είδους κυβέρνηση ηττημένων, ανοχής, προοδευτικής διακυβέρνησης που μόνο στο μυαλό του υπάρχει. Αλλά με ποιους θα την κάνει; Δεν είναι στο όνειρό του. Δεν είναι καθόλου στο όνειρό του. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε στο όνειρό του στέλνοντας στην πρώτη θέση με ισχυρή εντολή τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η πολιτική «τερατογένεση» όπως την αποκαλώ, θέλω να την φανταστείτε λίγο. Το ΠΑΣΟΚ να κυβερνά μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και μαζί φυσικά, γιατί τον χρειάζονται, με το Γιάνη με ένα «Ν», Βαρουφάκη, ο οποίος θα σας πάρει τα ευρώ και θα τα αντικαταστήσει με «Δήμητρες». Θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες, θα κάνει δηλαδή με άλλα λόγια ακριβώς όλα αυτά τα οποία πήγαν να κάνουν το 2015. Γι’ αυτό και τους λέμε μία απλή κουβέντα. «Όχι δεύτερη φορά στη συμφορά. Ναι, δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή». Αυτό λοιπόν είναι το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Αν θα πάμε τελικά μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω, αν θα συνεχίσουμε σε μία πορεία όπου θα μειώνουμε σταδιακά τους φόρους, θα στηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία, θα στηρίζουμε την δημιουργικότητα του Έλληνα ή θα γυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης και της εργασίας και των επιχειρήσεων».

«Η πόλη του Μεσολογγίου αποκτά, επιτέλους, το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο της αξίζει. Έχει δίκιο νομίζω η υπουργός να λέει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκε και υλοποιείται ακόμα -γιατί το έργο συνεχίζεται- το πιο πλούσιο έργο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών των μουσείων μας όλων των τελευταίων δεκαετιών. Δεκαπέντε καινούργια μουσεία έχουν ήδη παραδοθεί. Δώδεκα έχουν δημοπρατηθεί, πολλά ακόμα μελετώνται. Ένα από αυτά είναι ο χώρος πολιτισμού των αποθηκών καπνού Παπαπέτρου στο Αγρίνιο. Εμείς τηρούμε, κ. περιφερειάρχα, τις δεσμεύσεις μας και το 2027 ο χώρος αυτός θα είναι έτοιμος και θα παραδοθεί στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου ως ένας μοναδικός πολυχώρος πολιτισμού. Μαζί με πολλές άλλες δράσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελετή εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου, ευχαριστώντας την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη καθώς όπως είπε, έχει γίνει μία πολύ σπουδαία δουλειά από το υπουργείο η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί.

K. Μητσοτάκης: Δεσμεύτηκε για μια ασφαλή οδική σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Στην συνέχεια στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Αγρίνιο, όπου από την πλατεία Δημοκρατίας δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το μέγεθος της συγκέντρωσης τονίζοντας πως έλαβε το μήνυμα νίκης.

Δεσμεύτηκε επίσης για μια ασφαλή οδική σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό  η οποία όπως τόνισε θα ολοκληρωθεί επί κυβέρνησης ΝΔ.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις καπναποθήκες Παπαπέτρου οι οποίες όπως είπε θα  παραδοθούν το 2027 στους πολίτες ως χώρος πολιτισμού.

        

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ