Σταύρος Καραγκούνης για Mαρίνα Μεσολογγίου: Ένα έργο πνοής γίνεται πραγματικότητα

Υπεγράφη σήμερα η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου.

“Με συντονισμένες ενέργειες από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Με σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια, όπως και με τη σημαντική συμβολή του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και των Βουλευτών, ένα έργο πνοής για το Μεσολόγγι γίνεται πραγματικότητα” τονίζει στην σχετική ανακοίνωση του ο πρώην διευθυντής του γραφείου του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Σταύρος Καραγκούνης.

Η πλήρης λειτουργία της μαρίνας θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στο Μεσολόγγι, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την ενίσχυση του κύκλου οικονομικών εργασιών.

Με τη σύμβαση αυτή καθορίζονται ζητήματα όπως η δυναμικότητα της μαρίνας, το συνολικό κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν, το ποσό το οποίο θα καταβάλλει ο φορέας στο ελληνικό δημόσιο όπως και ο τρόπος αναπροσαρμογής του. Επίσης ορίζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου το δημόσιο να εισπράττει τα καθορισμένα έσοδα. Τέλος ορίζεται και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συμφωνημένων έργων.

” Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα δίνει τις λύσεις εκείνες προκειμένου να ξεπεραστούν οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία” καταλήγει ο κ.Σταύρος Καραγκούνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *