Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΣτο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας o Σύλλογος Οικοπεδούχων Μολύκρειου Αντιρρίου

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας o Σύλλογος Οικοπεδούχων Μολύκρειου Αντιρρίου

Στον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικοπεδούχων στο Μολύκρειο Αντιρρίου

Είκοσι πέντε χρόνια ταλαιπωρούνται πεντακόσιες και πλέον οικογένειες

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, στο γραφείο του στην Αθήνα, από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Σιάσο και τον Αντιπρόεδρο κ. Θόδωρο Μυλωνά του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικοπέδων Οικοδομικού Οργανισμού στο Μολύκρειο Δήμου Ναυπακτίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Καραγκούνης ο οποίος ενημέρωσε περιληπτικά τον Υπουργό για την συνάντηση αυτή.

Την ενημέρωση συνέχισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου λέγοντας ότι, επί  είκοσι πέντε χρόνια ταλαιπωρούνται πεντακόσιες και πλέον οικογένειες, μέσα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν μπορούν να αξιοποιήσουν οικοδομικά το κτήμα που καθόλα νόμιμα αγοράστηκε για τη δημιουργία παραθεριστικού οικισμού στο Μολύκρειο Αντιρρίου.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, που τυγχάνει να είναι πατριώτες και να έχουν και την ίδια ειδικότητα  με τον κ. Σκρέκα. Οι δύο Μηχανικοί συζήτησαν, επί αρκετή ώρα, γύρω από το ρυμοτομικό, έργα υποδομής και άλλα.

Ενημέρωσε δε ότι το κτήμα αυτό εντάχθηκε σε περιοχή ΠΕΡΠΟ, έλαβε οικιστική καταλληλότητα και τώρα θα πρέπει να εγκριθεί το ρυμοτομικό σχέδιο και να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο κ. Σκρέκας, μετά από την ενημέρωση, είδε το δίκαιο που έχουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου και άμεσα θα ενημέρωση τον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος,  κ. Μπακογιάννη προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν του Υπουργό κ. Σκρέκα και τον κ. Καραγκούνη που και οι δυο είδαν την μεγάλη ταλαιπωρία και αδικία που υπέστησαν  όλα αυτά τα χρόνια οι συμπολίτες μας.

Είναι μια εξέλιξη αρκετά θετική καθ’ ότι ο Υπουργός συναίνεσε στο δίκαιο αίτημα που ταλαιπωρεί όλους τους οικοπεδούχους και που τόσα χρόνια στερούνται την αξιοποίηση της περιουσίας των.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και διήρκεσε περίπου μία ώρα.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ