Συνάντηση Φαρμάκη με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, συναντήθηκε εχθές Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο των επαφών του, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα.

Η συνάντηση, ήταν η πρώτη των δύο ανδρών και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών.

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, ο Περιφερειάρχης, έθεσε ως σημαντικότερο την ανεργία, ενώ μίλησε και για άλλα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κυρίαρχα την έλλειψη υποδομών και επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε, πως η Πάτρα διαθέτει μεγάλες και ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες, σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε η αναγκαιότητα προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε ως το ισχυρότερο brand name, αλλά και στην περιοχή των Καλαβρύτων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 και τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε στον κ. Φαρμάκη την πρόθεση να συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής «ικανότητας» της περιοχής, ενώ στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.

Ποιος είναι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι  Πάιατ:

Ο Τζέφρι  Πάιατ είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης που σκληραγωγήθηκε στην Ουκρανία. Ορκίστηκε ως Πρέσβης στην Ελληνική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2016 από την τότε υφυπουργό Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ (κυβέρνηση Ομπάμα).

Ο Πρέσβης Πάιατ μεγάλωσε στη Λα-Χόγια της Καλιφόρνια και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Γέηλ, και Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από  τα Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ιρβάιν.

Υπηρέτησε ως Πρέσβης στην Ουκρανία από το 2013  ‘έως το 2016 και ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων  από το  2010 έως και το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζέφρι  Πάιατ ακολουθεί στο ρόλο του, ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αμφιλεγόμενες τακτικές και συχνά παρεμβαίνει στα Ελληνικά δρώμενα σε αντίθεση με προκατόχους του, οι οποίοι ακολουθούσαν πιο “ήσυχες” πολιτικές.

Φρόντισε πάντως να έχει καλές σχέσεις τόσο με την προηγούμενη Ελληνική  κυβέρνησή όσο και με την σημερινή. Χωρίς αυτό βέβαια να το πετυχαίνει πάντα αφού στο “δρόμο” δημιούργησε και πολλούς εχθρούς.  Και φυσικά η Δυτική Ελλάδα,για πολλούς λόγους, ανήκει στην λίστα των Αμερικανών με τις περιοχές που θέλουν να έχουν κυρίαρχη επιρροή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *