Συνεδριάζει την Δευτέρα στο Αγρίνιο το Περιφερειακό Συμβούλιο με πρώτο θέμα το υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας, στον ποταμό Αχελώο, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων», της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε., συνεδριάζει την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί, με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (Δεληγιώργη 2, Αγρίνιο) με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr) και  θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming από τον σύνδεσμο: https://youtu.be/dM8klB19kDA

Υπενθυμίζεται ότι το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας τέθηκε στην συνεδρίαση της  Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, η οποία με ομόφωνη απόφασή της παρέπεμψε την γνωμοδότηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Περιφερειακό συμβούλιο, εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος.

Θέμα 1

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας, στον ποταμό Αχελώο, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων», της εταιρείας ΔΕΗ Α.Ε. (ΠΕΤ 2104521717).

(εισηγητής : Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Δημητρογιάννης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας)

Θέμα 2

Περί έγκρισης ή μη συμβιβασμού με τους: α) Σιαμά Δήμο του Χρήστου, β) Μαρία συζ. Δήμου Σιαμά το γένος Μάστορα, γ) Γεώργιο Σιαμά του Δήμου & δ) Μαρίνα Σιαμά του Δήμου, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην αριθ. Α30/2021 οριστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, η οποία εκδόθηκε ύστερα από την από 21.06.2010 αγωγή τους (αρ. καταθ. 72/21.06.2010) κατά της Π.Δ.Ε. και την κατάργηση της σχετικής δίκης, ήτοι της από 19.03.2021 έφεσης που έχει ασκήσει η Π.Δ.Ε. (ΕΦ.14/13-05-21), η δικάσιμος της οποίας ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, με την καταβολή αποκλειστικά του οφειλόμενου χρηματικού κεφαλαίου των 73.010,45€, παραιτούμενοι ρητά του συνόλου των τόκων υπερημερίας καθώς και των λοιπών δικαστικών δαπανών.

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου)

Θέμα 3

Έγκριση Αποδοχής Χαρακτηρισμού του τμήματος Παράκαμψη Δάφνης – Παράκαμψη Κεραμιδιάς, που κατασκευάστηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση Ε.Ο Δάφνη- 111 Ε.Ο στο Τμήμα Παράκαμψη Δάφνης – Παράκαμψη Κεραμιδιάς», με Κωδικό Πράξης ΟΠΣ (MIS) 327464 και ενάριθμο 2011ΕΠ00180010, ως Πρωτεύων Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος)

Για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να δείτε την μελέτη στον σύνδεσμο: https://owncloud.pde.org.gr/owncloud/index.php/s/AVSWzsZIKUKFJtd

*Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί με όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων των περιφερειών, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169), ισχύει η εγκύκλιος 642/2021 (ΑΔΑ: 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε) του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *