ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας για ΜΕΘ Αγρινίου: “Από το κακό στο χειρότερο η υγειονομική κατάσταση στο νομό”

“Μετά τα τελευταία γεγονότα για τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας, έρχεται στο φως η είδηση για αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Αγρινίου. Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή η υγειονομική κατάσταση ενός από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας και συνεχίζει:

“Με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ για άγνωστο προς το παρόν διάστημα! Με σημερινό Δελτίο Τύπου πάει «να τα μπαλώσει» λέγοντας ότι η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι προγραμματισμένη για λόγους ετήσιας συντήρησης των μονάδων (συντήρηση, απολύμανση κλπ), ενώ αποκρύπτει το γεγονός ότι τέσσερις ιατροί από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετακινούνται σε νοσοκομεία της Πάτρας! Συνεπώς δεν μιλάμε για μια «συνήθη ετήσια διαδικασία» -όπως αναφέρει η 6η ΥΠΕ – που διαρκεί μερικές μέρες, αλλά για κανονική αναστολή λειτουργίας αφήνοντας ακάλυπτο ένα ολόκληρο νομό.

Και αλήθεια δεν μας λένε οι υπεύθυνοι που παίρνουν εν μέσω θέρους τέτοιες «επιτελικές» αποφάσεις, που θα βρουν περίθαλψη περιστατικά που χρειάζονται ΜΕΘ όπως : ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά, ασθενείς με καρδιολογικά περιστατικά, βαριά χειρουργημένοι ασθενείς;  Στον Καιάδα και αυτοί;

Οι χειρισμοί σας είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

  • Δώστε στη δημοσιότητα το έγγραφο του Δ.Σ. του Νοσοκομείο Αιτω/νιας για να δούμε τι αποφάσισαν.
  • Αποφάσισαν ή όχι την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ και όχι προγραμματισμένη προσωρινή αναστολή για λόγους συντήρησης/ απολύμανσης;
  • Αφήστε τα ψέματα και πείτε την αλήθεια στους πολίτες. Είστε εκτεθειμένοι, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά. Μην παίζετε άλλο με τις αντοχές και την υγεία των πολιτών. Οι λάθος χειρισμοί κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *