Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΘετική εξέλιξη στην αποκατάσταση των ζημιών στο χωριό Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας

Θετική εξέλιξη στην αποκατάσταση των ζημιών στο χωριό Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας

Σύλλογος Κλεπαιτών Αθήνας νομού Αιτωλοακαρνανίας: “Η δικαίωση του αγώνα”

Εγκρίθηκε δαπάνη 290.322€ για την κάλυψη των μελετών επιστημονικής εξέτασης των κατολισθητικών φαινομένων

Μετά από πολυετείς προσπάθειες του Συλλόγου Κλεπαιτών Αθήνας για πρώτη φορά “πνέει άνεμος αισιοδοξίας” για την αποκατάσταση των ζημιών στο χωριό Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε τον  Φεβρουάριο του 2015.

Τα κατολισθητικά φαινόμενα  πλήγωσαν βαθιά το όμορφο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, με το πρόβλημα να παραμένει μέχρι και σήμερα.

Έτσι, με το υπ’ αριθμ. 339239/31-10-2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής, εγκρίθηκε δαπάνη 290.322,09 € για την κάλυψη των μελετών επιστημονικής εξέτασης των κατολισθητικών φαινομένων και ο Δήμος Ναυπακτίας πλέον καλείται με την εν λόγω πρόσκληση να υποβάλει τις προτάσεις του μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Επίσης  σημαντική υπήρξε και η συνδρομή του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά, ο οποίος επιτάχυνε τις διαδικασίες και έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” για την χρηματοδότηση του έργου.

Στην συνάντηση μαζί του στις 26-10-2022 συμμετείχαν  από πλευράς του Συλλόγου Κλεπαιτών Αθήνας η Πρόεδρος Παπαχρήστου Γεωργία, ο Αντιπρόεδρος Μπέλλος Ζήσης και ο Δικηγόρος Αθηνών – πρώην Πολιτευτής στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας, Ευάγγελος Παπαγεωργίου, οι οποίοι είχαν άμεση ενημέρωση για την θετική εξέλιξη της υπόθεσης και όπως τονίζουν οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ, αντιθέτως πρέπει να συνεχισθούν αμείωτες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου:

#ΝΕΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΟΝ FACEBOOK

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ