Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΘλίψη για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα -Συλλυπητήρια από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας

Θλίψη για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα -Συλλυπητήρια από την ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζοντας τη θλίψη της για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα που έφυγε από την ζωή, πρωτοπόρο αγωνιστή, συνεπή, μαχητικό, ασυμβίβαστο, σεμνό, μια εμβληματική μορφή του συνεπούς αγροτικού κινήματος της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας ήταν γνωστός στην Αιτωλοακαρνανία.  Περιόδευσε για χρόνια από την μια άκρη έως την άλλη του νομού. Ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του μόχθου μεταφέροντας στους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας τον αγωνιστικό παλμό του Θεσσαλικού κάμπου. Ήταν παρόν στο τελευταίο συνέδριο της ΟΑΣ που έγινε στο Αγρίνιο.

Το Παράδειγμα του, η πρωτοπόρα δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Δηλώνουμε περήφανοι που πορευτήκαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Η Ομοσπονδία του νομού μας δήλωσε παρόν από την πρώτη στιγμή δημιουργίας της ΠΑΣΥ μαζί με τον Βαγγέλη Μπούτα και άλλους πρωτοπόρους αγροτοσυνδικαλιστές – ομοσπονδίες – αγροτικούς συλλόγους από την χώρα. Η απουσία του Βαγγέλη Μπούτα είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα σήμερα που η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε – ΚΑΠ παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις σκορπώντας την φτώχεια, το βίαιο ξεκλήρισμα σε μεγάλα τμήματα φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η ΟΑΣ Αιτ/νιας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε ψηλά την σημαία του αγώνα. Με απόφαση της Ομοσπονδίας, αντιπροσωπεία της ΟΑΣ θα παραστεί στην πολιτική κηδεία που θα γίνει την Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00 στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.”

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ