Θύμα της φονικής πυρκαγιάς ο Αγρινιώτης ιερέας Σπυρίδων Παπαποστόλου

Ο ιερέας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα όπου είχε καταφύγει για να γλυτώσει την πύρινη λαίλαπα

Μεγάλη ήταν η απώλεια για την Εκκλησία και για την πόλη του Χαλανδρίου από τις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική, με τον θάνατο του Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Σπυρίδωνος Παπαποστόλου, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Η προσφορά του στην πόλη του Χαλανδρίου ήταν πολύπλευρη και ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Ήδη ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πρόκειται για τον αδερφό του Δημήτρη Παπαποστόλου που έγραψε τον ύμνο του Παναιτωλικού.

Όπως, ανέφερε και ο ανιψιός του και προπονητής των ακαδημιών του Παναιτωλικού, Δημήτρης Θεοδοσίου, ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα όπου είχε καταφύγει για ασφάλεια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

«Οι ανθρώπινες απώλειες από την πυρκαγιά στην Αττική άγγιξαν και την οικογένειά μου καθώς στο Μάτι έχασα τον αδελφό της μητέρας μου, τον Ιερέα Σπυρίδων Παπαποστόλου όπου ήταν με την θεία μου και την ξαδέρφη μου στο σπίτι τους εκεί. Μπήκαν στην θάλασσα για να σωθούν από την φωτιά αλλά δυστυχώς ο θείος μου δεν τα κατάφερε. Ήταν ένας σπουδαίος κληρικός με τεράστιο έργο, ιδιαίτερα αγαπητός και πρόσφερε βοήθεια σε πάρα πολύ κόσμο κατά την διακονία του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κουράγιο και δύναμη στους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Θεοδοσίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου για την απώλεια του π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου:

Μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αποτελεί ο θάνατος του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Η προσφορά του στην πόλη ήταν πολύπλευρη και ανεκτίμητη και η απώλειά του δυσαναπλήρωτη. Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

 

* Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Χαλανδρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *